Barion Pixel

Under Pressure

Cooking Sous-Vide


« Vissza | Szerzők: Thomas Keller
  2012. november 18. 23:44

Under Pressure

Sous-Vide főzés = kulináris innováció. Ebben a forradalmi szakácskönyvben, Thomas Keller/ 3 Michelin csillagos chef: French Laundry, PerSe, Bouchon, Bouchon Bakery/ Amerika legelismertebb séfje, bebizonyítja, hogy a Sous-Vide technológia miért is az egyik legbiztosabb főzési módszer, mely magában foglalja a pontos, precíz főzési hőmérsékleteket és főzési időket.


A vákuumozott, alacsony hőmérsékletű vízfürdőben hőkezelt ételek íze, textúrája, színe utánozhatatlanul egyedi, természetes, mely sok esetben más gasztronómiai módszerrel nem készíthető el, vagy csak nagyon nehezen. Thomas Keller és csapata sok éves kísérletezéssel kidolgozták a számúkra legmeggyőzőbb ételrecepteket.  A kiadvány előszavában megszólal ajeles élelmiszer-tudós, író Harold McGee, a csodálatos fényképeket Deborah Jones ételfotós készítette.

 A kiadvány tartalma:

Előszó - Bevezető:

Miért a Sous-vide?

Az én utam a Sous-Vide-hoz

Chefek: Jonathan Benno, Corey Lee, Sebastien Rouxel

Az alapok:

Beállítások

Három alapelv

Négy alaptechnika

A biztonság

A konyhában

Az otthoni konyhában

Receptek:

Zöldségek és gyümölcsök

Hal és tengergyümölcsei

Szárnyas és húsok

Sajtok és desszertek

Alapok

Sous-Vide hőmérsékletek és idők

Elismerések

Index

A gyakorló, a témában informálódni, fejlődni, művelődni akaró szakembereknek, és a magas szinten főző hobbi szakácsoknak is ajánlható a kiadvány.Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Thomas Keller
Kiadó: Artisan
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Sous-Vide, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2008
ISBN: 9781579653514
Nyelv: Angol
Méretek: 29 x 29 x 2.5 cm
Súly: 2.1 kg
Oldalszám: 295
Ár: 19 990 Ft
(19 038 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

The Franklin Barbecue Collection

The Franklin Barbecue Collection

A szegytől a steakig, minden, amit tudni kell a húsról. Ez a deluxe díszdobozos kiadás, a szakma által is elismert pitmaster és New York Times bestseller író sorozatának, az Austin’s Franklin Barbecue exkluzív puhakötésű verzióit tartalmazza: a Franklin Barbecue-t és a Franklin Steak-et.


Jean-François Piège

Jean-François Piège

A 2 Michelin csillagos chef, Jean-François Piège 300 receptet tesz közzé, javaslatokkal, technológiai leírásokkal, melyek nélkülözhetetlen alapanyagok kombinálását taglalja ötletes menükben. Ezek a receptek Piège különleges étterméből származnak(www.jeanfrancoispiege.com). A díjnyertes Chef éttermének színvonaláról az is árulkodhat, hogy itt az egyik legnehezebb az asztalfoglalás egész Párizsban.


Flour + Water...Pasta

Flour + Water...Pasta

“flour + water”, San Francisco vadul népszerű olasz tészta étterme. Az étterem és tulajdonosai a kézműves tésztakészítés elkötelezettjei, nem engednek a rájuk jellemző kiváló minőségből. 


Bourke Street Bakery All Things Sweet

Bourke Street Bakery All Things Sweet

Édes péksütemények elengedhetetlen kézikönyve, a nagy sikert aratott Bourke Street Bakery méltó párja. A legegyszerűbb tortáktól a legomlósabb tésztákig és pitékig és a legvajasabb, réteges croissant-okig és péksüteményekig - az All Things Sweet titkos receptek több évnyi tesztelésének, módosításának és finomításának az eredménye.