Zilte by Viki Geunes
Viki Geunes által a legjobban becsült harminc alapanyagból kiindulva – melyeket Carll Cneut illusztrátor és Kris Vlegels fotós mesterien ábrázol – egy egyedülálló könyv bontakozik ki: nem egy klasszikus szakácskönyv, hanem egy érzékszervi történet az ambícióról, az ízekről, a szenvedélyről és az elkötelezettségről.
Arról az élményről, amikor a nyelvünkre kerül egy tökéletesen frissen szeletelt fésűkagyló. A családról, mint alapról. A nőiességről egy férfiak uralta világban. Arról, hogy a művészet – legyen az egy étel, rajz, könyv vagy fotó – miként tükrözi vissza alkotója személyiségét. Egy könyv, amely olyan, mint egy Zilte-fogás tiszta, rétegezett és váratlan érzelmi mélységgel bíró.
Viki Geunes úgy ír, ahogy főz magabiztosan, őszintén, intenzíven, kiegyensúlyozottan, de mindig meglepően. Mesél rendhagyó pályájáról – képzés és kapcsolati háló nélkül – és arról, hogyan jutott el a szakma csúcsára a világ mindössze 137 három Michelin-csillaggal elismert étteremtulajdonos, séfjeként. De szól a tökéletesség áráról, a család szerepéről, az egyensúly kereséséről, a csapata erejéről és a merész elengedés fontosságáról is.
A könyvben 30 signature és 10 otthoni fogás elkészítésére szánt recept, borkíséreti javaslatok és koktélreceptek is helyet kaptak.
Viki Geunes egy közkedvelt belga séf, szakember. 2008-ban a Gault&Millau az Év Séfjének választotta. 2011-ben az antwerpeni MAS múzeumba költöztette Zilte éttermét. A Zilte ma három Michelin-csillaggal büszkélkedhet.
Rendelje elő / foglalja le saját példányát!
A folyamatosan változó szállítási díjak és devizaárfolyamok miatt a végső ár a könyv beérkezésének időpontjában kerül kikalkulálásra-véglegesítésre, az adott aktuális árfolyamok, díjak alapján!

Termékinformációk
| Szerző: | Viki Geunes |
| Kiadó: | Editions Lannoo |
| Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books |
| Kiadás éve: | 2026 |
| Forgalmazás kezdete: | 2026. január 16. |
| ISBN: | 9789020977967 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 24 x 30 x 2.7 cm |
| Oldalszám: | 256 |
| Ár: |
27 990 Ft (26 657 + ÁFA) |
| Státusz: | Előrendelhető |
Keresés
Persian Feasts - Recipes & Stories from a Family Table
Egy remek gyűjtemény, amely 100 perzsa házi receptet és történetet mutat be egyetlen családi gyűjteményből.
The French Bastards
Egy korszak szellemét megragadó párizsi pékség könyve, amely világszerte kultikus rajongótábort szerzett.
The Hog Island Book of Fish & Seafood
A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából.
obsession / English Version
A szójáték, mely a könyv címében megjelenik teljesen világos. A szerző kezdő szavai kifejezik sikertörténetének kezdő időszakát: a megszállottságot. A fogalom jelentése, melyre kíváncsiak vagyunk nem található meg a szótárban, a megszállottságot mi gasztronómiai értelemben véve makacs és gyógyíthatatlan vágynak értelmezzük, amelyben néhány profi szenved, és amely buzdítja őket arra, hogy a tökéletesség üldözése során eredményeik túlszárnyalják azt.