Breaking Bao - 88 Bakes and Snacks from Asia and Beyond
by Clarice Lam
A neves cukrász, Clarice Lam új könyve egy vizuálisan lenyűgöző, pán-ázsiai sütésről szóló kötet, amely az umamiban gazdag sütemények, édességek és sós snackek világát tárja fel.
A Breaking Bao egy gasztronómiai utazás, amely hidat képez az ázsiai ízek és a globális technikák között. A könyv receptgyűjteménye Clarice Lam személyes önfelfedező útján alapul, és azt mutatja meg, milyen átalakító ereje van annak, ha valaki teljes mértékben felvállalja saját kulturális örökségét.
Ebben a könyvben 88 könnyen elkészíthető recept található, amelyek szilárdan a klasszikus francia technikákban gyökereznek, ugyanakkor messzire kalandoznak az ízek világában. A kötet három izgalmas fejezeten vezeti végig az olvasót:
Bao: a sült, gőzölt, olajban sült vagy laminált bucik-zsemlék és kenyerek alapjai.
Torták és desszertek: klasszikusok újragondolva
Snax: édes és sós falatok
Több mint 100 lenyűgöző fotóval – a neves gasztronómiai fotós Evan Sung munkáival – a Breaking Bao nemcsak egy receptkönyv, hanem igazi vizuális lakoma is.
Az otthoni sütni vágyók számára a könyv széles spektrumot kínál: az egyszerű sütiktől és ízesített pattogatott kukoricás snackektől a pazar mille feuille-ig és laminált süteményekig terjednek.
Humorral, játékossággal és a hagyományok iránti mély tisztelettel Clarice Lam arra hívja az olvasót, hogy ezekkel a receptekkel együtt törjön át határokat – és ossza meg a kenyeret, a bao-t és az élményt – egy közös asztalnál.
ÁZSIAI IHLETÉSŰ CUKRÁSZATI SZAKÉRTELEM:
Hongkongi szülők lányaként Clarice Lam több mint egy évtizede dolgozik a New York-i éttermi szcénában, és igazán lenyűgöző szakmai pályát tudhat maga mögött. Dolgozott Thomas Keller Bouchon Bakery-jében, Jean-Georges Vongerichten Spice Market éttermében, a brooklyni The Chocolate Room executive séfjeként, valamint a Kimika nyitó cukrászaként – ez utóbbi a Condé Nast Traveler szerint a világ egyik legjobb új étterme volt 2021-ben, és a James Beard-díj döntősei közé is bekerült 2022-ben a Best New Restaurant kategóriában.
Gyermekkorának nosztalgikus ízeit ötvözve a gasztronómiai iskolában szerzett technikai tudással, Clarice Lam egyedülálló helyzetben van ahhoz, hogy megalkossa az ázsiai ihletésű cukrászat alapművét – a könyvet, amelyhez mindannyian örömmel nyúlunk majd inspirációért.








Termékinformációk
| Szerző: | Clarice Lam |
| Kiadó: | Chronicle Books |
| Kategória: | Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Ázsiai / Asian, Nyelv - Angol / English Books |
| Kiadás éve: | 2024 |
| Forgalmazás kezdete: | 2025. október 31. |
| ISBN: | 9781797225234 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 20.3 x 27.9 x 2.9 cm |
| Súly: | 1.26 kg |
| Oldalszám: | 288 |
| Ár: |
12 790 Ft (12 181 + ÁFA) |
| Státusz: | Raktáron |
Keresés
Tu Casa Mi Casa
Tanuljon bele az autentikus mexikói konyhába. A nemzetközileg is ünnepelt séf, Enrique Olvera (aki a Netflix csatorna Chef’s Table c. sorozatában is szerepelt) Tu Casa Mi Casa az első otthoni konyháknak szánt szakácskönyve.
Ekstedt
„Egyenlő rész nyírfával és szenvedéllyel tápláljuk a tüzet. Minden hozzávalót nyílt tűzön készítünk el. A faszén és a füst a legerősebb eszközeink. Nincs elektromos grill, gáztűzhely – csak természetes hő, korom, hamu, füst és tűz. A főzés ősi módja iránt érzett tiszteletből választottuk ezeket a módszereket. Az Ekstedt-ben a lángok a kifogástalanok.”
FOUR in ONE
Négy az egyben. Négy tehetséges cukrászt ismerhetünk meg egy szintén négy témakörre osztott könyvön keresztül: torta, csokoládé, desszert (tányérdesszertként is funcionáló), és művészi kreációk. A Barcelonai Chocolate Academy két évtizedre visszatekintő ízletes története is terítékre kerül, amit a csokoládét tárgyaló fejezet részeként, első kézből az intézmény alapítóitól hallhatunk.
So Good Recipes 4
Fedezze fel a So Good #4-et – 384 oldalon, több mint 1700 válogatott recepttel, 158 legjobb cukrásztól világszerte. Nélkülözhetetlen, professzionális és megbízható forrás a modern cukrászati inspirációhoz és precizitáshoz.