Barion Pixel

Casa Cacao

The Return Trip to the Origin fo Chocolate


« Vissza | Szerzők: Jordi Roca
  2019. július 20. 11:03

Casa Cacao

Ez a könyv Jordi útját és kutatásait követi a kakaó eredetének és a csokoládé mesterségének nyomában, új, teljesen forradalmi receptekkel.


Az El Celler de Can Roca egy étterem a spanyol Girona városában, amit 1986-ban nyitottak a Roca testvérek: Joan, Josep és Jordi. Az étteremnek 3 Michelin-csillagja van és 2013-ban, 2015-ben és 2018-ban a világ legjobb éttermének nevezte ki a Restaurant magazin.
Jordi Roca jelenleg a világ egyik legtapasztaltabb csokoládékészítőjének számít és a 2014-es 50 Best díjkiosztón a világ legjobb cukrászának kiáltották ki. Jordi átutazik Kolumbia, Peru és Ecuador kakaó földjein, termelőkkel találkozik a dzsungelben és olyan új területeken, amik a piacon kapható legnagyobb presztízsű kakaót termelik. Megismeri az Amazon esőerdeiben őshonos kreol kakaó természetét, a termés karakterét és a módszert, ami által a kakaóbabból az a fermentált és szárított alapanyag lesz, amiből a csokoládé is készül.
Tapasztalataival Jordi visszatér girona-i csokoládéműhelyébe és új lendületet ad kreatív munkájának, egyedi alkotásokba fog bele azokkal a kakaókkal, amiket utazásai során gyűjtött Latin-Amerika különböző országaiban.
40 receptet, anyaghányad és teljesen új kreatív ötlet desszertekre, csokoládékra és jégkrémekre, amiknek mind a kakaó a főszereplője. A National Geographic jelenleg dokumentumfilmet forgat Jordi a Latin-amerikai kakaó világába tett utazásairól.


Photo: Sergio Recabarren / Planeta Gastro / Grub Street Publishing

 

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Jordi Roca
Kiadó: Grub Street Publishing
Kategória: Chef, Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2019
ISBN: 9781911621393
Nyelv: Angol
Méretek: 25 x 21 x 2.5 cm
Súly: 1.84 kg
Oldalszám: 352
Ár: 11 990 Ft
(11 419 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Restaurant Service

Restaurant Service

Lefedi a kifinomult éttermek kiszolgáló személyzetének klasszikus technikáit és gyakorlatát. A Restaurant Service egy átfogó könyv, amely kiemeli az összes alapvető felszolgálási technikát. 


The Curious Bartender Volume 2

The Curious Bartender Volume 2

Tristan Stephenson visszatért, hogy világszinten is elismert koktélkeverő tudását használva újból felrázza a koktélvilágot, tökéletesített klasszikus koktélokkal és nevét fémjelző újragondolt alkotásokkal.


Pasta Reinvented

Pasta Reinvented

Fedezze fel, hogyan lehet gabonaféléket, tengeri zöldségeket tésztává alakítani. Tésztákat, leveseket, tésztasalátákat, tésztás egytálételeket és sült tésztákat.


A New Way to Bake

A New Way to Bake

Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.


Szerzők: Philip Khoury