Barion Pixel

Casa Cacao

The Return Trip to the Origin fo Chocolate


« Vissza | Szerzők: Jordi Roca
  2019. július 20. 11:03

Casa Cacao

Ez a könyv Jordi útját és kutatásait követi a kakaó eredetének és a csokoládé mesterségének nyomában, új, teljesen forradalmi receptekkel.


Az El Celler de Can Roca egy étterem a spanyol Girona városában, amit 1986-ban nyitottak a Roca testvérek: Joan, Josep és Jordi. Az étteremnek 3 Michelin-csillagja van és 2013-ban, 2015-ben és 2018-ban a világ legjobb éttermének nevezte ki a Restaurant magazin.
Jordi Roca jelenleg a világ egyik legtapasztaltabb csokoládékészítőjének számít és a 2014-es 50 Best díjkiosztón a világ legjobb cukrászának kiáltották ki. Jordi átutazik Kolumbia, Peru és Ecuador kakaó földjein, termelőkkel találkozik a dzsungelben és olyan új területeken, amik a piacon kapható legnagyobb presztízsű kakaót termelik. Megismeri az Amazon esőerdeiben őshonos kreol kakaó természetét, a termés karakterét és a módszert, ami által a kakaóbabból az a fermentált és szárított alapanyag lesz, amiből a csokoládé is készül.
Tapasztalataival Jordi visszatér girona-i csokoládéműhelyébe és új lendületet ad kreatív munkájának, egyedi alkotásokba fog bele azokkal a kakaókkal, amiket utazásai során gyűjtött Latin-Amerika különböző országaiban.
40 receptet, anyaghányad és teljesen új kreatív ötlet desszertekre, csokoládékra és jégkrémekre, amiknek mind a kakaó a főszereplője. A National Geographic jelenleg dokumentumfilmet forgat Jordi a Latin-amerikai kakaó világába tett utazásairól.


Photo: Sergio Recabarren / Planeta Gastro / Grub Street Publishing

 

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Jordi Roca
Kiadó: Grub Street Publishing
Kategória: Chef, Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Csokoládé / Chocolate
Kiadás éve: 2019
ISBN: 9781911621393
Nyelv: Angol
Méretek: 25 x 21 x 2.5 cm
Súly: 1.84 kg
Oldalszám: 352
Ár: 14 590 Ft
(13 895 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

The Last Bite

The Last Bite

Átfogó útmutató a modern desszertekhez, amely megtanítja az édes fogások elkészítésére, strukturálására és fűszerezésére, és végső soron a desszertkészítés valódi megértésére.


Szerzők: Anna Higham

Passion et Tradition Boulangère

Passion et Tradition Boulangère

Ludovic Richard, Meilleur Ouvrier de France Boulanger (MOF), a Párizsi Bellouet Conseil iskola külsős oktatójának professzionális pékszakkönyve. 


Pierre Hermé’s Vegan Pastry

Pierre Hermé’s Vegan Pastry

Alkotásai révén, vágyai és könyvei során Pierre Hermé szeret ott lenni, ahol a legkevésbé számítasz rá. És ez a helyzet ma ezzel az új, növényi alapú cukrászatnak szentelt könyvvel.


Paco Torreblanca

Paco Torreblanca

Paco Torreblanca cukrászata, hála e nagy mester összetéveszthetetlen stílusának, időtlen viszonyítási ponttá vált a szakma nemzetközi berkein belül. Remekmű könyve is ennek bizonyítéka - eredetileg 2003-ban jelent meg, most a harmadik kiadást mutatjuk be. Nemzetközi sikere és az iránta mutatott folyamatos kereslet vezetett minket a mű újrakiadásához (Vilbo).