Barion Pixel

Casa Cacao

The Return Trip to the Origin fo Chocolate


« Vissza | Szerzők: Jordi Roca
  2019. július 20. 11:03

Casa Cacao

Ez a könyv Jordi útját és kutatásait követi a kakaó eredetének és a csokoládé mesterségének nyomában, új, teljesen forradalmi receptekkel.


Az El Celler de Can Roca egy étterem a spanyol Girona városában, amit 1986-ban nyitottak a Roca testvérek: Joan, Josep és Jordi. Az étteremnek 3 Michelin-csillagja van és 2013-ban, 2015-ben és 2018-ban a világ legjobb éttermének nevezte ki a Restaurant magazin.
Jordi Roca jelenleg a világ egyik legtapasztaltabb csokoládékészítőjének számít és a 2014-es 50 Best díjkiosztón a világ legjobb cukrászának kiáltották ki. Jordi átutazik Kolumbia, Peru és Ecuador kakaó földjein, termelőkkel találkozik a dzsungelben és olyan új területeken, amik a piacon kapható legnagyobb presztízsű kakaót termelik. Megismeri az Amazon esőerdeiben őshonos kreol kakaó természetét, a termés karakterét és a módszert, ami által a kakaóbabból az a fermentált és szárított alapanyag lesz, amiből a csokoládé is készül.
Tapasztalataival Jordi visszatér girona-i csokoládéműhelyébe és új lendületet ad kreatív munkájának, egyedi alkotásokba fog bele azokkal a kakaókkal, amiket utazásai során gyűjtött Latin-Amerika különböző országaiban.
40 receptet, anyaghányad és teljesen új kreatív ötlet desszertekre, csokoládékra és jégkrémekre, amiknek mind a kakaó a főszereplője. A National Geographic jelenleg dokumentumfilmet forgat Jordi a Latin-amerikai kakaó világába tett utazásairól.


Photo: Sergio Recabarren / Planeta Gastro / Grub Street Publishing

 

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Jordi Roca
Kiadó: Grub Street Publishing
Kategória: Chef, Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Technológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Csokoládé / Chocolate
Kiadás éve: 2019
ISBN: 9781911621393
Nyelv: Angol
Méretek: 25 x 21 x 2.5 cm
Súly: 1.84 kg
Oldalszám: 352
Ár: 10 990 Ft
(10 467 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Flour + Water...Pasta

Flour + Water...Pasta

“flour + water”, San Francisco vadul népszerű olasz tészta étterme. Az étterem és tulajdonosai a kézműves tésztakészítés elkötelezettjei, nem engednek a rájuk jellemző kiváló minőségből. 


KitchenAid Mix with the Best

KitchenAid Mix with the Best

Szükséged van Tiramisúra? 12 főre? 32 Canellonira vagy 120 Meringue-re? A vacsorapartik előkészületei gyerekjátéknak tűnnek az extra nagy méretű és erőteljes KitchenAid Stand Mixer-rel és 6.9 literes keverőtáljával.


Szerzők: Sergio Herman

The World Atlas of Coffee / 2nd Edition

The World Atlas of Coffee / 2nd Edition

„A babtól az elkészítésig– a kávé felfedezése, magyarázata és élvezete”. Ez a teljes körű kávékalauz több mint 35 ország kávébabjait és kávéját mutatja be részletesen. A kávézás világa soha nem volt élvezetesebb vagy érdekesebb, mint ma. A kávétermelők számára több variáció és módszer érhető el, mint valaha is és mi, mint fogyasztók, ennek a szakértelemnek a haszonélvezői lehetünk - biztosítja, hogy a kávé, amit iszunk, a legjobb, ami fellelhető. 


Szerzők: James Hoffmann

The Bacon Bible

The Bacon Bible

A bacon Peter Sherman sarkcsillaga. 2014-ben nyitotta meg a BarBacon-t, egy bacon tematikájú gastropubot New York Cityben, ami pillanatok alatt gazdasági és közönségsiker lett, és Sherman a világ bacon-gurujává is vált sokak szemében.


Szerzők: Peter Sherman