Coi - Stories and Recipes
by Daniel Patterson, Peter Meehan, Maren Caruso
„Egy magával ragadó önarckép egy kivételes szakácsról.” — Harold McGee
Daniel Patterson a Coi (ejtsd: „Kwa”) étterem séfje és tulajdonosa, egy két Michelin-csillagos (2 Michelin csillag: 2009-2015) étteremé San Franciscóban. A Coi-ban Patterson a modern konyhai technikákat ötvözi helyi, vadon gyűjtött és termesztett alapanyagokkal, hogy olyan eredeti fogásokat hozzon létre, amelyek helyszínhez, emlékezethez és érzelmekhez kötődnek.
Ez a szemlélet tette őt világszerte ismertté, mint a kaliforniai konyha új irányzatának úttörőjét.
Patterson eredeti és gondolatébresztő gasztronómiai írásairól is ismert; az elmúlt években többek között a The New York Times, a Bon Appétit és a Lucky Peach is közölte írásait. Most pedig várva várt új könyvében, a Coi: Stories and Recipes-ben személyes hangvételben mesél az étteremről, ételeiről, valamint saját, egyedi gasztronómiai filozófiájáról.
A könyv Kaliforniával kezdődik – azzal, hogyan érkezett Patterson az East Coastról, és hogyan talált otthonra ott az évek során. Ezt követően az olvasó belép a Coi konyhájába, és végigkövetheti a 70 eredeti fogás megszületését, mint például a:
Chilled Spiced Ratatouille Soup; Carrots Roasted in Coffee Beans, Monterey Bay Abalone with Nettle-Dandelion Salsa Verde; Inverted Cherry Tomato Tart and Lime Marshmallow with Coal-Toasted Meringue
A fogásokat személyes esszék és narratív receptek kísérik, amelyek betekintést nyújtanak Patterson életébe, családjába és inspirációs forrásaiba.
A Coi: Stories and Recipes 150 színes fotót tartalmaz, amelyek nemcsak a kész fogásokat mutatják be, hanem az étterem hangulatát, a kaliforniai táj atmoszféráját, valamint a Coi csapatának és beszállítóinak portréit is.
A könyvet Peter Meehan és Harold McGee előszavai kísérik.






Termékinformációk
| Szerző: | Daniel Patterson |
| Kiadó: | Phaidon Press Ltd. |
| Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books |
| Kiadás éve: | 2013 |
| Forgalmazás kezdete: | 2013. október 22. |
| ISBN: | 9780714865904 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 22.2 x 28.6 x 3.1 cm |
| Súly: | 1.56 kg |
| Oldalszám: | 304 |
| Ár: |
16 890 Ft (16 086 + ÁFA) |
| Státusz: | Raktáron |
Keresés
BReD
Ed Tatton vegán szakács és kézműves pék, megosztja technikáit és 100 receptjét, a természetes kelesztésű kovászos kenyereket, kis kenyereket és környezetbarát kis pékárukat.
La Grande Piccola Pasticceria
Mi izgalmasabb, mint ahogy Alessandro Dalmasso életét szenteli az aprósüteményeknek, egy drága ékszerhez méltó értékkel felruházva őket, az alapanyagok, eszközök és technikák megválasztásától a kóstolásig.
Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon
Ez a könyv elmagyarázza a Gelato, Sorbet, Granita és a hideg desszertek készítésének összes folyamatát, és tartalmazza az összes elméletet és a gyártáshoz szükséges receptet.
Mangal II - Stories and Recipes
A debütáló szakácskönyv a mérföldkőnek számító kelet-londoni étteremről, amely kortárs török receptek gyűjteményét mutatja be.