Barion Pixel

Encyclopedia of Chocolate

Essential Recipes and Techniques / École du Grand Chocolat Valrhona


« Vissza | Szerzők: Frédéric Bau
  2018. április 28. 12:44

Encyclopedia of Chocolate

A szerkesztő (Frédéric Bau / École du Grand Chocolat Valrhona) könyve részletes és alapvető ismeretekkel látja el a sütni vágyókat a csokoládé konyhai használatáról a mindennapokban. A könyv 100 technikát mutat be lépésről-lépésre: a csokoládé felhasználásának alapjait (temperálás, ganache és pralinék készítése stb.) az édességek töltési módjait, dekorációkat, tésztákat, mousse-okat, fagylaltokat, sorbet-kat és a különböző önteteket. Minden egyes eljárás folyamatábrákkal és magyarázó szöveggel egészül ki, így segíti a helyes technikák elsajátítását.


A kilenc részre bontott 100 receptet tartalmazó könyvben lévő szaktudás némi kitartással, könnyen elsajátíthatóak és kivitelezhetőek otthon is: klasszikusok, mint pl.: Sacher -torta, profitéról, olvadós csokoládétorta, gyümölcstorták (csokoládés-körtés, diós-karamellás) falatkák (macaronok, gofrik, brownie-k, csokoládés churros), hideg-fagyos desszertek, receptek speciális alkalmakra (étcsokoládés fondue, mogyorós-praliné) és további édességek (trüffel, nyalókák, kókusz szeletek stb.).

A receptek nehézségi fokára jellemző, hogy akár otthon is elkészíthetőek, de egyben nagy odafigyelést és eszközöket igényelnek. A technológiai utalások, a szójegyzékek, a kiegészítő receptek mind hozzájárulnak a könnyebb elkészítéshez. A könyv illusztrálja a szükséges konyhai felszereléseket és a gyakori alapanyagokat egyaránt. A csokoládé állagának a megőrzésére is ötleteket meríthetünk, útmutatást ad a tej-, fehér- és étcsokoládéhoz és rámutat a csokoládé, mint alapanyag fontosságára.

Figyelem! A jelen kiadvány a Cooking with Chocolate című cukrászkönyv átszerkesztett változata!

 

 
 
 
 
 

Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Frédéric Bau
Kiadó: Flammarion
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Technológia, Alapanyag, Tankönyvek / Oktatás / Education, Nyelv - Angol / English Books, Csokoládé / Chocolate
Kiadás éve: 2018
ISBN: 9782080203663
Nyelv: Angol
Méretek: 19 x 24 x 3.3 cm
Súly: 1.53 kg
Oldalszám: 416
Ár: 10 490 Ft
(9 990 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

On Vegetables

On Vegetables

Jeremy Fox kaliforniai séf érdeklődéssel várt első szakácskönyve, ami újraértelmezi a zöldségközpontú konyhát. Jeremy Fox, aki a szemléletváltó zöldségkonyhájáról ismert, a Michelin-csillagos Ubuntu (Napa-völgy, Kalifornia) étteremben szerzett nevet magának először.


Szerzők: Jeremy Fox

Cresci

Cresci

Rendkívüli könyv a kelt tészta világáról, két tradicionális tésztakészítő mestertől Iginio Massari-tól és Achille Zoia-tól.


The Curious Bartender Volume 1

The Curious Bartender Volume 1

A The Curious Bartender sorozatban Tristan Stephenson kísérletezik és felfedezi a tökéletes koktél keverésének művészetét és bevezeti az olvasót azokba a modern fejleményekbe, amik ezen a bartending területén mentek végbe. 


Gert De Mangeleer Unplugged

Gert De Mangeleer Unplugged

“Számomra az egyik legfontosabb dolog az életben az, hogy a főzéssel közelebb hozzam az embereket egymáshoz. Ez a könyv erről tesz tanúbizonyságot és remélem arra ihlet, hogy magad is főzni kezdj.” – Gert De Mangeleer