Encyclopedia of Chocolate
Essential Recipes and Techniques / École du Grand Chocolat Valrhona

A szerkesztő (Frédéric Bau / École du Grand Chocolat Valrhona) könyve részletes és alapvető ismeretekkel látja el a sütni vágyókat a csokoládé konyhai használatáról a mindennapokban. A könyv 100 technikát mutat be lépésről-lépésre: a csokoládé felhasználásának alapjait (temperálás, ganache és pralinék készítése stb.) az édességek töltési módjait, dekorációkat, tésztákat, mousse-okat, fagylaltokat, sorbet-kat és a különböző önteteket. Minden egyes eljárás folyamatábrákkal és magyarázó szöveggel egészül ki, így segíti a helyes technikák elsajátítását.
A kilenc részre bontott 100 receptet tartalmazó könyvben lévő szaktudás némi kitartással, könnyen elsajátíthatóak és kivitelezhetőek otthon is: klasszikusok, mint pl.: Sacher -torta, profitéról, olvadós csokoládétorta, gyümölcstorták (csokoládés-körtés, diós-karamellás) falatkák (macaronok, gofrik, brownie-k, csokoládés churros), hideg-fagyos desszertek, receptek speciális alkalmakra (étcsokoládés fondue, mogyorós-praliné) és további édességek (trüffel, nyalókák, kókusz szeletek stb.).
A receptek nehézségi fokára jellemző, hogy akár otthon is elkészíthetőek, de egyben nagy odafigyelést és eszközöket igényelnek. A technológiai utalások, a szójegyzékek, a kiegészítő receptek mind hozzájárulnak a könnyebb elkészítéshez. A könyv illusztrálja a szükséges konyhai felszereléseket és a gyakori alapanyagokat egyaránt. A csokoládé állagának a megőrzésére is ötleteket meríthetünk, útmutatást ad a tej-, fehér- és étcsokoládéhoz és rámutat a csokoládé, mint alapanyag fontosságára.
Figyelem! A jelen kiadvány a Cooking with Chocolate című cukrászkönyv átszerkesztett változata!





Termékinformációk
Szerző: | Frédéric Bau |
Kiadó: | Flammarion |
Kategória: | Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Tankönyvek / Oktatás / Education, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2018 |
ISBN: | 9782080203663 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 19 x 24 x 3.3 cm |
Súly: | 1.53 kg |
Oldalszám: | 416 |
Ár: |
15 990 Ft (15 229 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
The Dessert Game

A Masterchef Dessert fenegyereke és az ikonikus sydney-i desszertközpont, a Koi társalapítója, Reynold Poenormo debütáló művével, a The Dessert Game-el a szakácskönyvek világába ágazott. Személyes anekdotákat sző az első generációs bevándorlóként Ausztráliában felnövekvőről, bonyolult, részletes útmutatásokkal a festői desszertalkotások tökéletesítéséhez, amelyeknek ő a szinonimája.
Root, Stem, Leaf, Flower

A gyökér, a szár, a levél és a virág, egy szakácskönyv a növényekről; arról szól, hogy a mindennapi főzés során a lehető legjobban használja fel a föld bőségét.
Pierre Hermé’s Vegan Pastry

Alkotásai révén, vágyai és könyvei során Pierre Hermé szeret ott lenni, ahol a legkevésbé számítasz rá. És ez a helyzet ma ezzel az új, növényi alapú cukrászatnak szentelt könyvvel.
Tradition in evolution

Három év kutatás, elemzés, tesztelés, vita, betekintés és összehasonlítás a cél elérése érdekében ez mind a Tradition in Evolution. Rugalmas és ideális eszköz a mai szakemberek számára.