Encyclopedia of Chocolate
Essential Recipes and Techniques / École du Grand Chocolat Valrhona
A szerkesztő (Frédéric Bau / École du Grand Chocolat Valrhona) könyve részletes és alapvető ismeretekkel látja el a sütni vágyókat a csokoládé konyhai használatáról a mindennapokban. A könyv 100 technikát mutat be lépésről-lépésre: a csokoládé felhasználásának alapjait (temperálás, ganache és pralinék készítése stb.) az édességek töltési módjait, dekorációkat, tésztákat, mousse-okat, fagylaltokat, sorbet-kat és a különböző önteteket. Minden egyes eljárás folyamatábrákkal és magyarázó szöveggel egészül ki, így segíti a helyes technikák elsajátítását.
A kilenc részre bontott 100 receptet tartalmazó könyvben lévő szaktudás némi kitartással, könnyen elsajátíthatóak és kivitelezhetőek otthon is: klasszikusok, mint pl.: Sacher -torta, profitéról, olvadós csokoládétorta, gyümölcstorták (csokoládés-körtés, diós-karamellás) falatkák (macaronok, gofrik, brownie-k, csokoládés churros), hideg-fagyos desszertek, receptek speciális alkalmakra (étcsokoládés fondue, mogyorós-praliné) és további édességek (trüffel, nyalókák, kókusz szeletek stb.).
A receptek nehézségi fokára jellemző, hogy akár otthon is elkészíthetőek, de egyben nagy odafigyelést és eszközöket igényelnek. A technológiai utalások, a szójegyzékek, a kiegészítő receptek mind hozzájárulnak a könnyebb elkészítéshez. A könyv illusztrálja a szükséges konyhai felszereléseket és a gyakori alapanyagokat egyaránt. A csokoládé állagának a megőrzésére is ötleteket meríthetünk, útmutatást ad a tej-, fehér- és étcsokoládéhoz és rámutat a csokoládé, mint alapanyag fontosságára.
Figyelem! A jelen kiadvány a Cooking with Chocolate című cukrászkönyv átszerkesztett változata!
Termékinformációk
Szerző: | Frédéric Bau |
Kiadó: | Flammarion |
Kategória: | Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Tankönyvek / Oktatás / Education, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2018 |
ISBN: | 9782080203663 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 19 x 24 x 3.3 cm |
Súly: | 1.53 kg |
Oldalszám: | 416 |
Ár: |
10 490 Ft (9 990 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Torte Moderne
A díjnyertes Davide Malizia „Modern Torte” ötödik kötete a francia cukrászat nagy klasszikusainak határait kutatja. (OLASZ - ANGOL KÉTNYELVŰ VERZIÓ)
Torte Moderne
A díjnyertes Davide Malizia „Modern Torte” ötödik kötete a francia cukrászat nagy klasszikusainak határait kutatja. (OLASZ - ANGOL KÉTNYELVŰ VERZIÓ)
Baker Bleu - Bake It Till You Make It
Sok izgalmas út a kenyér dicsőségéhez, és a legjobb módja annak, hogy élvezze azt, egy olyan házaspártól, akik eldobták vállalati munkájukat, hogy megvalósítsák pékálmukat.
The Silver Spoon - Recipes for Babies
Teljeskörű kalauz ahhoz, hogyan főzzünk kisbabáinknak és gyermekeinknek, átadva a jó ételek élethosszig tartó szeretetét – olasz módra!