Barion Pixel

Kiadványok: Flammarion

French Pastries and Desserts by Lenotre

French Pastries and Desserts by Lenotre

Gaston Lenôtre, egy legendás francia mestercukrász. Tisztelték, hogy könnyebbé és finomabbá tette a desszerteket; technikái továbbra is befolyásolják a cukrászokat Franciaországban és az egész világon. 


Karen Torosyan

Karen Torosyan

Karen Torosyan, szenvedélyes séf, a Bozar Restaurant, Brüsszel egyik legismertebb éttermének lelke. 


Chocolate Ferrandi Paris

Chocolate Ferrandi Paris

Ez a könyv - a világhírű professzionális kulináris szakiskola Ferrandi Paris cukrászoknak szóló oktatókönyve, mely tartalmazza az iskola teljes csokoládé tanfolyamának anyagát, mely átfogóan bemutatja a csokoládé technikákat, a temperálástól kezdve egészen a dekoratív virágok készítéséig, vagy olyan receptekig, mint az Opera, vagy az olvadós csokoládétorta.


Paul Bocuse The Complete Recipes

Paul Bocuse The Complete Recipes

Vitathatatlan alapmű és viszonyítási pont a 20. századi francia konyha teljes spektrumáról, az otthoni konyhák számára átszerkesztve, Paul Bocuse (1926-2018) mesterszakács tolmácsolásában. 


Szerzők: Paul Bocuse

Pierre Hermé Chocolate

Pierre Hermé Chocolate

Pierre Hermé a neves francia cukrász betekintést enged művészi mesterségébe és trükkjeibe, e csokoládénak szánt hódolaton keresztül, kiemelve a világ kedvenc alapanyagának minden egyes változatában nyújtott sokszínűségét. A Vogue magazin által a “cukrászat Picasso”-jának keresztelt Pierre Hermé cukrászmester forradalmasította a hagyományos cukrászatot. 


Szerzők: Pierre Hermé

Jean-François Piège

Jean-François Piège

A 2 Michelin csillagos chef, Jean-François Piège 300 receptet tesz közzé, javaslatokkal, technológiai leírásokkal, melyek nélkülözhetetlen alapanyagok kombinálását taglalja ötletes menükben. Ezek a receptek Piège különleges étterméből származnak(www.jeanfrancoispiege.com). A díjnyertes Chef éttermének színvonaláról az is árulkodhat, hogy itt az egyik legnehezebb az asztalfoglalás egész Párizsban.


Upper Crust - Homemade Bread the French Way

Upper Crust - Homemade Bread the French Way

Bevezetés a kenyérsütés francia művészetébe - beleértve az összetevők kiválasztását, starter kultúra és a kenyérkészítési technikákat - több mint 100 recepttel. 


Vegetables Ferrandi Paris

Vegetables Ferrandi Paris

A FERRANDI Paris, A Kulináris Művészetek Francia Iskolája – amit a Le Monde napilap A gasztronómia Harvardjának nevezett – a zöldségek konyhai felhasználásának legpontosabb szakkönyvével jelentkezik.


Szerzők: École Ferrandi

Encyclopedia of Chocolate

Encyclopedia of Chocolate

A szerkesztő (Frédéric Bau / École du Grand Chocolat Valrhona) könyve részletes és alapvető ismeretekkel látja el a sütni vágyókat a csokoládé konyhai használatáról a mindennapokban. A könyv 100 technikát mutat be lépésről-lépésre: a csokoládé felhasználásának alapjait (temperálás, ganache és pralinék készítése stb.) az édességek töltési módjait, dekorációkat, tésztákat, mousse-okat, fagylaltokat, sorbet-kat és a különböző önteteket. Minden egyes eljárás folyamatábrákkal és magyarázó szöveggel egészül ki, így segíti a helyes technikák elsajátítását.


Szerzők: Frédéric Bau

French Patisserie Ferrandi

French Patisserie Ferrandi

A Ferrandi, A Konyhaművészet Francia Iskolája Párizsban – amit a Le Monde újság a ‘gasztronómia Harvardjának’ titulált – a világ legjelentősebb cukrásziskolája. Foszló croissanoktól papírvékony mille-feuille-ökig, és a gesztenyekrémmel töltött Paris-Brest-től ünnepi karácsonyfákig (Bûche de Noël), ez az összefoglaló mű, kézen fogva vezeti a feltörekvő cukrászokat minden lépésen át – alaptechnikáktól a Michelin-csillagos desszertekig. 


Passédat

Passédat

Gérald Passedat konyhája mediterrán, alapanyag tisztelő, nagyvonalú, robbanékony és egyben professzionális. A tengeri élővilág adta változatosság-gazdagság, éles ízek, illatok elevenednek meg a 3 Michelin csillagos séf szakácskönyvében. 


Nature's Table

Nature's Table

Emmanuel Renaut séf, a 3 Michelin csillagos éttermének (www.floconsdesel.com) 50 receptjét osztja meg a nagyközönséggel. A szerző rendkívüli érdeklődést mutat az erdők, mezők, ásványi források kincsei iránt. Az egyediségéről, természet szeretetéről közismert francia konyhafőnök kitüntetett figyelemmel kíséri a környék termelőit, a friss és helyi alapanyagokat. Ezekből az alapanyagokból készítette azt az 50 összetett, az Ö rá jellemző, emblematikus ételt.


Szerzők: Emmanuel Renaut