Barion Pixel

From the Earth

World's Great, Rare and Almost Forgotten Vegetables


« Vissza | Szerzők: Peter Gilmore
  2018. október 12. 18:31

From the Earth

A From the Earth az őshonos zöldségek sokrétűségét ünnepli. Peter Gilmore, Ausztrália egyik legnevesebb séfje kulináris és történelmi utazásra visz a párjukat ritkító és majdnem a feledés homályába veszett zöldségek világába. Minden zöldség egy recept főszerepét is játssza és közelebbről megismerhetjük őket egy részletekbe menő leírásnak és Brett Stevens lélegzetelállító fotóinak hála. 


A könyv Gilmore a zöldségtermesztés iránt táplált évtizedes szenvedélyét dolgozza fel és hogy miként hatott ez szakácsként végzett munkájára. Négy elhivatott, hasonlóképp gondolkodó termelőt is megismerünk, akik szoros szakmai kapcsolatban vannak a séffel. Osztoznak a szenvedélyben és megosztják egymással a tudást, ami az ízgazdag és fenntartható zöldségtermesztés alapja. A From the Earth ennek a szenvedélynek a megtestesülése – reflektorfénybe helyezi a zöldségek ámulatba ejtő világát, magtól a tányérig.

Peter Gilmore konyhafőnöke Ausztrália két legizgalmasabb éttermében – a Bennelongban a Sydney Operaházban és a Quay étteremben az öböl túloldalán The Rocks-ban. Peter Ausztrália legdíjazottabb séfje – 2001-ben vette át a Quay konyhájának irányítását. A Quay-t példátlanul 16 éve 3 séfsapkával díjazzák és 6-szor szavazták meg az év éttermének a The Sydney Morning Herald Good Food Guide-jában. A Quay 3 csillagot kapott az országos Australian Gourmet Traveller Restaurant Guide-ban, 16 éven át és 5 évig szerepelt a World’s 50 Best Restaurant listáján, 3 évig tartva Ausztrália és Ázsia legjobb éttermének járó címet.

Peter konyháit a természet ihleti, és mint szenvedélyes kertész, Ausztrália egyik első séfje volt, aki felkarolta az őshonos zöldségeket. Továbbra is olyan termelőkkel dolgozik, akik kifejezetten a Bennelong és a Quay számára termesztenek páratlan, egyedi zöldségeket.

Peter Gilmore két szakácskönyvet is kiadott a korábbi években: a Quay: Food Inspired by Nature 2010-ben, az Organum: Nature, texture, intensity, purity 2014-ben jelent meg.

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Peter Gilmore
Kiadó: Hardie Grant Books
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Aktualitások / Hírek, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2018
ISBN: 9781743793480
Nyelv: Angol
Méretek: 24 x 32 x 2.9 cm
Súly: 1.88 kg
Oldalszám: 248
Ár: 14 890 Ft
(14 181 + ÁFA)
Státusz: Jövőbeni megjelenés

Paco Torreblanca

Paco Torreblanca

Paco Torreblanca cukrászata, hála e nagy mester összetéveszthetetlen stílusának, időtlen viszonyítási ponttá vált a szakma nemzetközi berkein belül. Remekmű könyve is ennek bizonyítéka - eredetileg 2003-ban jelent meg, most a harmadik kiadást mutatjuk be. Nemzetközi sikere és az iránta mutatott folyamatos kereslet vezetett minket a mű újrakiadásához (Vilbo).


Rosé - Understanding the Pink Wine Revolution

Rosé - Understanding the Pink Wine Revolution

Az elmúlt huszonöt évben a rozé borok értékesítése hatalmas fellendülést mutatott. Különösen a fiatalabb fogyasztok körében népszerű, reflektorfénybe kerülése a rózsaszín divat divatjának része.


The Hog Island Book of Fish & Seafood

The Hog Island Book of Fish & Seafood

A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából. 


Szerzők: John Ash

Complete Asian Cookbook - New, updated edition

Complete Asian Cookbook - New, updated edition

Charmaine Solomon ikonikus The Complete Asian Cookbook című könyvének ez az új, frissített kiadása lenyűgöző, kortárs dizájnnal tiszteli a klasszikus témát.