Barion Pixel

Fruit Cédric Grolet

The Art of Pastry


« Vissza | Szerzők: Cédric Grolet
  2017. november 30. 18:47

Fruit Cédric Grolet

Cédric Grolet desszertjei felejthetetlen élményeket okoznak. Valódi alkotások, amiken továbbítja csúcsminőségű cukrászatát. Alkotásaiban a gyümölcsök esszenciája és valódi ereje tárul elénk. Élvezettel és ámulattal fedezhetjük fel Cédric Grolet alkotói folyamatát a séf vázlataitól egy műtárgyként lefotózott desszertig.


Művészeti alkotóútjának első lépése egy papírlapon kezdődik, ahol megfogalmazza ötleteit, amiket majd a szobrászat határait súroló gonddal dolgozz ki- egy éppen leszedett gyümölcs tökéletes mása, apró tarte-ok és torták formájában.100 recepten keresztül hangsúlyozza ki a gyümölcsök 7 nagy családjának végtelen gazdagságát.
Citrusok: Értékeljük frissességüket és savasságukat, amik a szép napokra emlékeztetnek.  Cédric Grolet felemeli őket baba, tartelette-ek, éclair formájában és gyümölcsként újra alkotva őket. Mámorítóak a citromos baba, a bergamottos madeleine, és jázminos-narancsos éclair.

Csonthéjas gyümölcsök: Felesleges magvat keresni Cédric Grolet sárga-és őszibarackos tartelette-jeiben, nincs benne. A gyümölcsökkel való hasonlóság ámulatba ejtő és bizonyos, hogy a rozmaringos-sárgabarackos tarte vagy a mandulatejes őszibarack egyhangú tetszésnek fognak örvendeni.

Puha magvas gyümölcsök: Alma, birsalma, körte, dinnye, minden évszaknak megvan a maga gyümölcse. Különösen dekoratív, meglepő ízvilágú alkotásaival, Cédric Grolet lélegzetelállító realizmusával játszik, érzékeinkkel az almás-ánizsos tartelette vagy az Ökörszív paradicsom képében.

Exotikus gyümölcsök: Tökéletesen kiegyensúlyozott, időtlen cukrászsütemények, eszményi ízesítéssel, e határon túli ízek felfedezésére invitál: avokádós-kókuszos éclair, banános, verbénás, citromnádas tarte soufflée (pitefelfújt), vagy litchis Saint-Honoré egy mennyei ízutazással kecsegtetnek.

Bogyós gyümölcsök: Elhagyhatatlanok a hagyományos cukrászsüteményekben, a piros és fekete bogyós gyümölcsök a figyelem középpontjába kerülnek. Vörösáfonya-millefeuille, málnás leveles-briós és ribizlis francia pirítós: alkotások olyan ízekkel, amik nyomot hagynak a legkíváncsibbakban is.

Vad gyümölcsök: Ez a fiatal séf úgy különbözteti meg magát, hogy túl gyakran elfeledett gyümölcsökkel is dolgozik: fügés keksz, rebarbarás gömb vagy mazsolás-vaníliás kenyér, robbanó és addiktív ízek.

Magvak: Ebben a fejezetben ínyencség a komfortérzettel találkozik, olyan ízeken át, mint a földimogyorós karamelles keksz, a Mont-Blanc és természetesen a híres Noisette, a séf címerének számító desszertje. Egy nagyon várt első könyv, a jó és a szép szerelmeseinek kezébe ajánlva.

Photo: Ducasse Edition

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Cédric Grolet
Kiadó: Ducasse Editions
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2018
ISBN: 9782841239887
Nyelv: Angol
Méretek: 22.8 x 29.2 x 3 cm
Súly: 1.93 kg
Oldalszám: 320
Ár: 20 290 Ft
(19 324 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

The Rye Baker

The Rye Baker

Az igazi rozskenyér, amely az észak- és kelet európai étkezési kultúra középpontjában áll sokkal több, mint egy bolti szelíd kenyér. 


Chocolates and Confections

Chocolates and Confections

A csokoládé és cukorkakészítés reneszánszát éli, népszerű tevékenységnek számít az egész világon. Az afrodiziákumként ismert csokoládé feldolgozásához nyújt segítséget a Peter Greweling által írt és szerkesztett professzionális szakkönyv. Ez egy átfogó útmutató, segítség, a csokoládé és cukorkakészítésben jártas (gyakorló) vagy kezdő szakemberek, cukrászok számára egyaránt.


The Italian Bakery

The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.


Punto MX

Punto MX

Alapok, alapanyagok, technikák és alkotások. Egyszerre ősiek és kortársak. Ugyanolyan pezsgők, mint gyengédek. Ételek és koktélok. Egy három pillérre alapozott konyhai koncepció olyan étteremmel, ami a gasztrotörténelem része lett, mint az első mexikói étterem Európában, ami Michelin-csillagot kapott.