Barion Pixel

Gluten Free Baking - Thomas Teffri-Chambelland

Recipes from the Famed Chambelland Bakers of Paris


« Vissza | Szerzők: Nathaniel Doboin, Thomas Teffri-Chambelland
  2021. december 30. 15:15

Gluten Free Baking - Thomas Teffri-Chambelland

40 édes és sós gluténmentes recepttel, a kenyérsütés ünnepével és egy innovatív párizsi pékséggel


A kenyérkészítés során a rizslisztet általában kevésbé tartják előnyösnek, különösen, ami a térfogatot és az állagot illeti. Állítólag csak a búzaliszt teszi lehetővé a pékeknek, hogy megfelelő héjvastagságot és morzsa puhaságot kapjanak. Egy szabadgondolkodó páros azonban szembeszállt ezzel a szabállyal, és új technikákat talált ki az alternatív lisztalapú kenyerek és pékáruk finom választékának elkészítésére. Nathaniel Doboin és Thomas Teffri-Chambelland bemutatja ezeket a technikákat a Chambellandben, egy párizsi székhelyű gluténmentes pékségben. Ott a szögletes kenyerek és lapos kenyerek diadalmaskodnak a klasszikus francia baguette felett.

A Chambelland egy exkluzív menüt kínál, amely kenyerek, kekszek és péksütemények széles választékát tartalmazza – beleértve a focacciát, a pissaladière-t, a muffint és a chouquette-t –, amelyek mindegyike rizsből és más természetesen gluténmentes lisztből készül.
Alain Ducasse előszavával a gluténmentes sütés egy óda ehhez a pékséghez és innovatív sütési módjához. A zavartalan, gluténmentes lisztellátás garantálása érdekében a Teffri-Chambelland és Doboin saját malmot épített az Alpes-de-Haute-Provence régióban, amelynek rizsszemeit olaszországi bio rizsföldekről szerzik be.

A Glutén-Free Baking a kenyérkészítés csínját-bínját tárja fel, majd 40 édes és sós receptet oszt meg – a hajdinakenyértől és gyömbéres mentás cookie-ig, a magos cracker-ig és a kókuszos macaronok-ig –, amely öt receptet tartalmaz olyan sztárszakácsoktól, akik Chambelland kenyeret szolgálnak fel éttermeikben.

A SZERZŐKRŐL

Thomas Teffri-Chambelland egykori biológia tanárból pék lett, és az École Internationale de Boulangerie alapítója. Ő és a világjáró vállalkozó, Nathaniel Doboin kidolgoztak egy újfajta pékség koncepciót, újra definiálva a kenyér világának határait.

Photo: Laurent Grandadam

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Nathaniel Doboin, Thomas Teffri-Chambelland
Kiadó: Abrams Books
Kategória: Konyhatechnológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Gluténmentes / Gluten free, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2022
Forgalmazás kezdete: 2022. március 28.
ISBN: 9781419761058
Nyelv: Angol
Méretek: 19.1 x 25.8 x 2 cm
Súly: 0.77 kg
Oldalszám: 192
Ár: 11 290 Ft
(10 752 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

World Atlas of Beer

World Atlas of Beer

A kézműves sörgyártás folyamatosan fejlődik szerte a világon, a World Atlas of Beer a sör végleges és alapvető útmutatója. 


Baking and Pastry

Baking and Pastry

A Culinary Institute of America által szerkesztett, összeállított oktató kiadvány. Baking and Pastry: Mastering the Art and Craft, frissített változata az egyik legátfogóbb referencia könyv, amely magában foglalja az eszközöket, összetevőket, konyhatechnikákat, képleteket, melyek szükségesek ahhoz, hogy kiváló kenyér, pék és ellenállhatatlan desszerteket készítsünk.


Quay

Quay

Peter Gilmore az ausztrál szakácszseni, a világ egyik legtehetségesebb szakácsa. Étterme a Quay jelenleg a The World's 50 Best Restaurant ranglistáján, az 58-ik helyén található. Az előkelő hely bizonyítja, hogy bizony gazdag beltartalommal rendelkező könyvről van szó.


Szerzők: Peter Gilmore

The Hog Island Book of Fish & Seafood

The Hog Island Book of Fish & Seafood

A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából. 


Szerzők: John Ash