Barion Pixel

Gluten Free Baking - Thomas Teffri-Chambelland

Recipes from the Famed Chambelland Bakers of Paris


« Vissza | Szerzők: Nathaniel Doboin, Thomas Teffri-Chambelland
  2021. december 30. 15:15

Gluten Free Baking - Thomas Teffri-Chambelland

40 édes és sós gluténmentes recepttel, a kenyérsütés ünnepével és egy innovatív párizsi pékséggel


A kenyérkészítés során a rizslisztet általában kevésbé tartják előnyösnek, különösen, ami a térfogatot és az állagot illeti. Állítólag csak a búzaliszt teszi lehetővé a pékeknek, hogy megfelelő héjvastagságot és morzsa puhaságot kapjanak. Egy szabadgondolkodó páros azonban szembeszállt ezzel a szabállyal, és új technikákat talált ki az alternatív lisztalapú kenyerek és pékáruk finom választékának elkészítésére. Nathaniel Doboin és Thomas Teffri-Chambelland bemutatja ezeket a technikákat a Chambellandben, egy párizsi székhelyű gluténmentes pékségben. Ott a szögletes kenyerek és lapos kenyerek diadalmaskodnak a klasszikus francia baguette felett.

A Chambelland egy exkluzív menüt kínál, amely kenyerek, kekszek és péksütemények széles választékát tartalmazza – beleértve a focacciát, a pissaladière-t, a muffint és a chouquette-t –, amelyek mindegyike rizsből és más természetesen gluténmentes lisztből készül.
Alain Ducasse előszavával a gluténmentes sütés egy óda ehhez a pékséghez és innovatív sütési módjához. A zavartalan, gluténmentes lisztellátás garantálása érdekében a Teffri-Chambelland és Doboin saját malmot épített az Alpes-de-Haute-Provence régióban, amelynek rizsszemeit olaszországi bio rizsföldekről szerzik be.

A Glutén-Free Baking a kenyérkészítés csínját-bínját tárja fel, majd 40 édes és sós receptet oszt meg – a hajdinakenyértől és gyömbéres mentás cookie-ig, a magos cracker-ig és a kókuszos macaronok-ig –, amely öt receptet tartalmaz olyan sztárszakácsoktól, akik Chambelland kenyeret szolgálnak fel éttermeikben.

A SZERZŐKRŐL

Thomas Teffri-Chambelland egykori biológia tanárból pék lett, és az École Internationale de Boulangerie alapítója. Ő és a világjáró vállalkozó, Nathaniel Doboin kidolgoztak egy újfajta pékség koncepciót, újra definiálva a kenyér világának határait.

Photo: Laurent Grandadam

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Nathaniel Doboin, Thomas Teffri-Chambelland
Kiadó: Abrams Books
Kategória: Konyhatechnológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Gluténmentes / Gluten free, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2022
Forgalmazás kezdete: 2022. március 28.
ISBN: 9781419761058
Nyelv: Angol
Méretek: 19.1 x 25.8 x 2 cm
Súly: 0.77 kg
Oldalszám: 192
Ár: 10 990 Ft
(10 467 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Tra l'onirico e il reale

Tra l'onirico e il reale

Első, „művészeti kiállításával” Fabrizio Fiorani rátapos a kreativitás gázpedáljára, a művészi inspiráció és az emlékek látnoki édessége közötti párbeszédben, újból és újból kiszínezve a hagyományokat, elhagyva önmagát a látomások és az ihletek felé egy olyan játékban, amiben a varázslatot az íz intenzitása adja.


The Secrets of Ice Cream, Ice Cream without Secrets

The Secrets of Ice Cream, Ice Cream without Secrets

„A fagylalt titka, a fagylalt nem titok” Angelo Corvitto. Egy fagylaltkészítő mester javaslatai egy presztízs szakkiadvány formájában. A cukrászkönyv ismerteti, megmagyarázza a mesterfogalmakat, úgy, mint az AFP, SP, stb. Angelo Corvitto egész pályafutása a tökéletes fagylalt készítése körül forog.


Szerzők: Angelo Corvitto

The Italian Bakery

The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.


Cuba

Cuba

Íme, a legújabb kötet a Phaidon nemzetközi konyhákat bemutató bestseller-sorozatából: a Cuba: The Cookbook a Mexico: The Cookbook-kal és a Peru: The Cookbook-kal karöltve fedezi fel Latin-amerika nagy kulináris hagyományait.