Gluten Free Baking - Thomas Teffri-Chambelland
Recipes from the Famed Chambelland Bakers of Paris
40 édes és sós gluténmentes recepttel, a kenyérsütés ünnepével és egy innovatív párizsi pékséggel
A kenyérkészítés során a rizslisztet általában kevésbé tartják előnyösnek, különösen, ami a térfogatot és az állagot illeti. Állítólag csak a búzaliszt teszi lehetővé a pékeknek, hogy megfelelő héjvastagságot és morzsa puhaságot kapjanak. Egy szabadgondolkodó páros azonban szembeszállt ezzel a szabállyal, és új technikákat talált ki az alternatív lisztalapú kenyerek és pékáruk finom választékának elkészítésére. Nathaniel Doboin és Thomas Teffri-Chambelland bemutatja ezeket a technikákat a Chambellandben, egy párizsi székhelyű gluténmentes pékségben. Ott a szögletes kenyerek és lapos kenyerek diadalmaskodnak a klasszikus francia baguette felett.
A Chambelland egy exkluzív menüt kínál, amely kenyerek, kekszek és péksütemények széles választékát tartalmazza – beleértve a focacciát, a pissaladière-t, a muffint és a chouquette-t –, amelyek mindegyike rizsből és más természetesen gluténmentes lisztből készül.
Alain Ducasse előszavával a gluténmentes sütés egy óda ehhez a pékséghez és innovatív sütési módjához. A zavartalan, gluténmentes lisztellátás garantálása érdekében a Teffri-Chambelland és Doboin saját malmot épített az Alpes-de-Haute-Provence régióban, amelynek rizsszemeit olaszországi bio rizsföldekről szerzik be.
A Glutén-Free Baking a kenyérkészítés csínját-bínját tárja fel, majd 40 édes és sós receptet oszt meg – a hajdinakenyértől és gyömbéres mentás cookie-ig, a magos cracker-ig és a kókuszos macaronok-ig –, amely öt receptet tartalmaz olyan sztárszakácsoktól, akik Chambelland kenyeret szolgálnak fel éttermeikben.
A SZERZŐKRŐL
Thomas Teffri-Chambelland egykori biológia tanárból pék lett, és az École Internationale de Boulangerie alapítója. Ő és a világjáró vállalkozó, Nathaniel Doboin kidolgoztak egy újfajta pékség koncepciót, újra definiálva a kenyér világának határait.
Photo: Laurent Grandadam


Termékinformációk
| Szerzők: | Nathaniel Doboin, Thomas Teffri-Chambelland |
| Kiadó: | Abrams Books |
| Kategória: | Konyhatechnológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Gluténmentes / Gluten free, Nyelv - Angol / English Books |
| Kiadás éve: | 2022 |
| Forgalmazás kezdete: | 2022. március 28. |
| ISBN: | 9781419761058 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 19.1 x 25.8 x 2 cm |
| Súly: | 0.77 kg |
| Oldalszám: | 192 |
| Ár: |
11 290 Ft (10 752 + ÁFA) |
| Státusz: | Raktáron |
Keresés
A hentesmesterség nagykönyve
A szakma három virtuózának munkája, a Le Grand Livre de la Charcuterie az új nélkülözhetetlen kellék minden rendes charcutier (hentestermék-készítő) számára, aki méltóan szeretnék ezt a címet viselni.
The Italian Pantry
A világhírű séf, Theo Randall megosztja 10 főtt összetevőjét (paradicsom, vargánya, parmezán, citrom, leveles zöldségek, ricotta, polenta, fenyőmag, méz és zsemlemorzsa), és felfedi kedvenc főzési módjait 100 mesés recepten keresztül.
Complete Asian Cookbook - New, updated edition
Charmaine Solomon ikonikus The Complete Asian Cookbook című könyvének ez az új, frissített kiadása lenyűgöző, kortárs dizájnnal tiszteli a klasszikus témát.