Barion Pixel

Gluten Free Baking - Thomas Teffri-Chambelland

Recipes from the Famed Chambelland Bakers of Paris


« Vissza | Szerzők: Nathaniel Doboin, Thomas Teffri-Chambelland
  2021. december 30. 15:15

Gluten Free Baking - Thomas Teffri-Chambelland

40 édes és sós gluténmentes recepttel, a kenyérsütés ünnepével és egy innovatív párizsi pékséggel


A kenyérkészítés során a rizslisztet általában kevésbé tartják előnyösnek, különösen, ami a térfogatot és az állagot illeti. Állítólag csak a búzaliszt teszi lehetővé a pékeknek, hogy megfelelő héjvastagságot és morzsa puhaságot kapjanak. Egy szabadgondolkodó páros azonban szembeszállt ezzel a szabállyal, és új technikákat talált ki az alternatív lisztalapú kenyerek és pékáruk finom választékának elkészítésére. Nathaniel Doboin és Thomas Teffri-Chambelland bemutatja ezeket a technikákat a Chambellandben, egy párizsi székhelyű gluténmentes pékségben. Ott a szögletes kenyerek és lapos kenyerek diadalmaskodnak a klasszikus francia baguette felett.

A Chambelland egy exkluzív menüt kínál, amely kenyerek, kekszek és péksütemények széles választékát tartalmazza – beleértve a focacciát, a pissaladière-t, a muffint és a chouquette-t –, amelyek mindegyike rizsből és más természetesen gluténmentes lisztből készül.
Alain Ducasse előszavával a gluténmentes sütés egy óda ehhez a pékséghez és innovatív sütési módjához. A zavartalan, gluténmentes lisztellátás garantálása érdekében a Teffri-Chambelland és Doboin saját malmot épített az Alpes-de-Haute-Provence régióban, amelynek rizsszemeit olaszországi bio rizsföldekről szerzik be.

A Glutén-Free Baking a kenyérkészítés csínját-bínját tárja fel, majd 40 édes és sós receptet oszt meg – a hajdinakenyértől és gyömbéres mentás cookie-ig, a magos cracker-ig és a kókuszos macaronok-ig –, amely öt receptet tartalmaz olyan sztárszakácsoktól, akik Chambelland kenyeret szolgálnak fel éttermeikben.

A SZERZŐKRŐL

Thomas Teffri-Chambelland egykori biológia tanárból pék lett, és az École Internationale de Boulangerie alapítója. Ő és a világjáró vállalkozó, Nathaniel Doboin kidolgoztak egy újfajta pékség koncepciót, újra definiálva a kenyér világának határait.

Photo: Laurent Grandadam

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Nathaniel Doboin, Thomas Teffri-Chambelland
Kiadó: Abrams Books
Kategória: Konyhatechnológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Gluténmentes / Gluten free, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2022
Forgalmazás kezdete: 2022. március 28.
ISBN: 9781419761058
Nyelv: Angol
Méretek: 19.1 x 25.8 x 2 cm
Súly: 0.77 kg
Oldalszám: 192
Ár: 11 290 Ft
(10 752 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

The Latin American Cookbook

The Latin American Cookbook

Rendkívüli ünnepe a kontinens nagyon kedvelt regionális konyháinak – 600 recepttel. 


Eleven Madison Park

Eleven Madison Park

Eleven Madison Park, New York egyik legnépszerűbb „fine dining” étterme, mely begyűjtötte a New York Times 4 csillagát, és egyben a Michelin éttermi kalauz három csillagát is. A svájci születésű Daniel Humm chef-géniusz vezetése alatt magasságokba szökött az étterem népszerűsége, szakmai elfogadottsága és hitelessége az egész világon.


Tartine Bread

Tartine Bread

Tartine – kenyérbiblia az otthoni kenyérkészítőknek és a hivatásos pékeknek. Chad Robertson tollából; egy olyan embertől, akit sokan a legjobb kenyérsütőnek tartanak az Egyesült Államokban, és Elizabeth Prueitt mellett társtulajdonosa a San Francisco-i Tartine Bakery-nek. Hajnali öt órakor, Chad Robertson egyenetlen, pazar Tartine veknijeit kiveszik a sütőből. A kenyér San Francisco legendás Tartine Bakery-jében egy órán belül elfogy, majdnem minden egyes nap.


The Italian Bakery

The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.