Barion Pixel

Invitation to a Banquet - The Story of Chinese Food

by Fuchsia Dunlop


« Vissza | Szerzők: Fuchsia Dunlop
  2023. augusztus 18. 16:03

Invitation to a Banquet - The Story of Chinese Food

A világ legkifinomultabb gasztronómiai kultúrájának epikus története harminc kínai ételből álló banketten keresztül


A kínai volt a legkorábbi valóban globális konyha. Amikor az első kínai munkások elkezdtek külföldön tartózkodni és letelepedni, éttermek jelentek meg a nyomukban.

Ennek ellenére a kínai ételeknek megvan az a különös különbsége, hogy egyszerre a világ egyik legkedveltebb kulináris hagyománya, és az egyik legkevésbé megértett. A kantoni főzés leegyszerűsített formájának elsöprő dominanciája több mint egy évszázadon át biztosította, hogy kevés külföldi tapasztaljon valamit a gazdagságából és kifinomultságából – de ma ez kezd megváltozni.

Ebben a könyvben a James Beard-díjas szakács és író, Fuchsia Dunlop Kína gazdag és ősi kulináris kultúrájának történetét, filozófiáját és technikáit tárja fel.

Minden fejezet egy klasszikus ételt vizsgál meg, a mapo tofutól a Dongpo sertéshúsig, a késsel vágott tésztától a párolt pomelo belsőig, hogy felfedje a kínai gasztronómia sajátos aspektusát, legyen szó a szója fontosságáról vagy az egzotikus hozzávalók csábításáról vagy a buddhista vegetáriánus konyha történetéről.

A helyi élelmiszertermelőkkel, szakácsokkal, ínyencekkel és házi szakácsokkal találkozva, miközben ízlelgeti az országot, Fuchsia meghívja olvasóit, hogy csatlakozzanak hozzá egy felejthetetlen utazásra a kínai ételek felé, ahogy azt szülőföldjén készítik, főzik, eszik és fogyasztják.

A történelmi tudományosság összefonása, ínycsiklandó élelmiszerleírások és három évtized alatt végzett helyszíni kutatások az Invitation to a Banquet egy élénk, mérföldkőnek számító tisztelgés a kínai konyha örömei és rejtelmei előtt.

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Fuchsia Dunlop
Kiadó: Particular Books
Kategória: Alapanyag, Ázsiai / Asian, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2023
Forgalmazás kezdete: 2023. augusztus 31.
ISBN: 9780241516980
Nyelv: Angol
Méretek: 16.2 x 24 x 4.2 cm
Súly: 0.73 kg
Oldalszám: 480
Ár: 9 890 Ft
(9 419 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

The Champagne Guide Edition VII

The Champagne Guide Edition VII

A Champagne Guide Edition VII, a végső útmutató mindenhez, amit tudni kell a pezsgő termesztéséről és elkészítéséről, betekintést nyerhet a legjobb termelők kulisszái mögé és a legjobb vételeket minden ár fekvésben, mindezt egy üveg pezsgő áráért!


Szerzők: Tyson Stelzer

The Flavour Thesaurus - More Flavours

The Flavour Thesaurus - More Flavours

Niki Segnit mérföldkőnek számító globális bestsellerének, a The Flavor Thesaurusnak a várva várt folytatása.


Szerzők: Niki Segnit

Eataly: Contemporary Italian Cooking

Eataly: Contemporary Italian Cooking

A legjobb modern olasz receptek a világ legnagyobb és legtekintélyesebb olasz vásárcsarnokából. Olaszország legnagyobb ételipari márkájának számító Eataly-val együttműködésben készült, szemet gyönyörködtető szakácskönyv, amely 300 mérföldkőnek számító receptet tartalmaz, amik kihangsúlyozzák napjaink olasz házias konyhájának legjavát. 


Szerzők: Eataly

Eataly: Contemporary Italian Cooking

Eataly: Contemporary Italian Cooking

A legjobb modern olasz receptek a világ legnagyobb és legtekintélyesebb olasz vásárcsarnokából. Olaszország legnagyobb ételipari márkájának számító Eataly-val együttműködésben készült, szemet gyönyörködtető szakácskönyv, amely 300 mérföldkőnek számító receptet tartalmaz, amik kihangsúlyozzák napjaink olasz házias konyhájának legjavát. 


Szerzők: Eataly