Invitation to a Banquet - The Story of Chinese Food
by Fuchsia Dunlop

A világ legkifinomultabb gasztronómiai kultúrájának epikus története harminc kínai ételből álló banketten keresztül
A kínai volt a legkorábbi valóban globális konyha. Amikor az első kínai munkások elkezdtek külföldön tartózkodni és letelepedni, éttermek jelentek meg a nyomukban.
Ennek ellenére a kínai ételeknek megvan az a különös különbsége, hogy egyszerre a világ egyik legkedveltebb kulináris hagyománya, és az egyik legkevésbé megértett. A kantoni főzés leegyszerűsített formájának elsöprő dominanciája több mint egy évszázadon át biztosította, hogy kevés külföldi tapasztaljon valamit a gazdagságából és kifinomultságából – de ma ez kezd megváltozni.
Ebben a könyvben a James Beard-díjas szakács és író, Fuchsia Dunlop Kína gazdag és ősi kulináris kultúrájának történetét, filozófiáját és technikáit tárja fel.
Minden fejezet egy klasszikus ételt vizsgál meg, a mapo tofutól a Dongpo sertéshúsig, a késsel vágott tésztától a párolt pomelo belsőig, hogy felfedje a kínai gasztronómia sajátos aspektusát, legyen szó a szója fontosságáról vagy az egzotikus hozzávalók csábításáról vagy a buddhista vegetáriánus konyha történetéről.
A helyi élelmiszertermelőkkel, szakácsokkal, ínyencekkel és házi szakácsokkal találkozva, miközben ízlelgeti az országot, Fuchsia meghívja olvasóit, hogy csatlakozzanak hozzá egy felejthetetlen utazásra a kínai ételek felé, ahogy azt szülőföldjén készítik, főzik, eszik és fogyasztják.
A történelmi tudományosság összefonása, ínycsiklandó élelmiszerleírások és három évtized alatt végzett helyszíni kutatások az Invitation to a Banquet egy élénk, mérföldkőnek számító tisztelgés a kínai konyha örömei és rejtelmei előtt.
Termékinformációk
Szerző: | Fuchsia Dunlop |
Kiadó: | Particular Books |
Kategória: | Alapanyag, Ázsiai / Asian, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2023 |
Forgalmazás kezdete: | 2023. augusztus 31. |
ISBN: | 9780241516980 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 16.2 x 24 x 4.2 cm |
Súly: | 0.73 kg |
Oldalszám: | 480 |
Ár: |
9 890 Ft (9 419 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
Donabe - Classic and Modern Japanese Clay Pot Cooking

Egy gyönyörű és pazarul fényképezett szakácskönyv, amely az autentikus japán agyagedényes főzésre összpontosít, szeretett recepteket és klasszikusok frissítéseit mutatja be, háttérrel a donabe eredetéről és történetéről.
JAN - Laboratory of love

Csillagos konyha Jan Hartwiggal – a müncheni gasztronómia sztárjával. Jan Hartwig Németország egyik legjobb szakácsa. Mielőtt megnyitotta saját JAN éttermét, sok éven át főzött 3 csillagos szinten a Bayerischer Hof "ATELIER"-ben.
Wild Brews

A természetben előforduló élesztők és baktériumok keverékével előállított vadon erjesztett sörök a sörvilág „fine dining”-ja.
The Hog Island Book of Fish & Seafood

A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából.