Barion Pixel

Kräuterreich

Geheimnisse der alpinen Küche


« Vissza | Szerzők: Vitus Winkler
  2019. augusztus 27. 18:41

Kräuterreich

Vitus Winkler a salzburgi vidék gyógynövényei között viszi sétára olvasóit. A gyógynövényekkel készült ételek olyan érzést keltenek, mintha egy gyógynövényekkel teli erdőben, réten vagy Bergsee mellett lenne az ember. 


"Vitus Winkler mesterien ötvözi a regionális hatásokat az Ausztrián kívül szerzett ismereteivel. Ez adja konyhájának különleges varázsát." Ezekkel a szavakkal írja le Vitus Winkler konyháját az évtizedek óta szakács Eckart Witzigmann séf.
36 évesen Vitus Winkler az osztrák konyha abszolút csillaga.
Könyvében (Gyógynövények birodalma - Az alpesi konyha titkai) hazáját, a salzburgi régiót egy kulináris színpadra állítja, és olvasóit egy gyógynövényekről szóló kirándulásra invitálja Bergsee-től az alpesi legelőn át az élvezetek csúcsáig. Az így készült ételek csodálatosan elegánsak és letisztultak, ugyanakkor játékosak és romantikusak. Az "Erdei talaj" ("Waldboden"), a "Gyógynövénymoha" ("Kräutermoos"), a Rókagomba ("Eierschwammerl") és a "Madársóska" ("Sauerklee") nevű ételek úgy hatnak az olvasóra, hogy az egy gyógynövényekkel teli erdőben találja magát. A "Stájeri ember Salzburg tartományban" (Steirer im Salzburger Land") nevű étel pedig a pinzgaui rétre viszi az olvasót.

Winkler ételei egyszerre igényesek, kifinomultak és fortélyosak, ám egyszerűek és tradicionálisak. Ilyen ellentétekkel teli légkörben születnek az egészen különleges fogások, amelyek egyidejűleg keltenek vágyakozást és elégedettséget az emberben.

Photo: Matthaes Verlag / Mario Stockhausen 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Vitus Winkler
Kiadó: Matthaes Verlag
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Német / German Books
Kiadás éve: 2019
ISBN: 9783875154351
Nyelv: Német
Méretek: 24 x 29 x 2.7 cm
Súly: 1.59 kg
Oldalszám: 240
Ár: 17 890 Ft
(17 038 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető, beszerzés alatt

Langdon Hall - A Cookbook

Langdon Hall - A Cookbook

Langdon Hall – A Cookbook: Jason Bangerter séf (Langdon Hall Country House Hotel & Spa / Relais & Châteaux) lenyűgöző receptgyűjteményét tartalmazza egy luxusszakácskönyv formájában. 


Japanese Pickled Vegetables

Japanese Pickled Vegetables

Tápanyagokban gazdag, olcsó és hihetetlenül ízletes – az egyszerű házi készítésű japán tsukemono (savanyúság) a mindennapi étkezés szerves részét képezi Japánban. Minden japán családnak megvannak a saját tsukemonó receptjei, amelyeket generációkon át öröklődnek.

 


Szerzők: Machiko Tateno

The Italian Bakery

The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.


A New Way to Bake

A New Way to Bake

Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.


Szerzők: Philip Khoury