Le Cordon Bleu - A Cukrászat Magasiskolája
A Le Cordon Bleu intézet séfjeinek több mint 100, lépésről lépésre illusztrált cukrászreceptjével

A Le Cordon Bleu a nagy tiszteletnek örvendő, világhírű vendéglátó iskola, amit a csúcsminőségű kulináris kurzusairól ismernek, ugyanúgy a kezdőket, mint a kiforrott profikat is megcélozva. A világ legnagyobb vendéglátóipari intézménye, több mint 20 iskolával, 5 kontinensen. Az oktatási területe a vendéglátóipari menedzsment, a szakácsművészet es a gasztronómia.
Az oktatói csapat specialistákból áll, séfekből és cukrász mesterekből, akik nagy részé országos es nemzetközi díjakkal büszkélkedhet. Egyik leghíresebb diákjuk a 1940-es években Julia Child volt, ahogy a Julie & Julia c. film is bemutatja.
100 illusztrált recept, lepésről lepésre elmagyarázva 1400 fotóval, 6 fejezetre osztva:
Péksütemények, torták és desszertek, mono es tányérdesszertek, piték es torták, különleges es ünnepi desszertek, kekszek es cupcake-k, cukorkák és egyéb finomságok, és végül A cukrászat alapjai. Olyan híres klasszikusokkal is találkozhatunk mint az almás rétes, répatorta, Feketeerdő torta, epertorta, profiterolok....Egyszerű családi receptekkel mint az olvadt csokoládé torta, kandírozott gyümölcstorta, forró vaníliás szuflé, tarte tatin....Ízletes és egyedi desszertekkel mint a yuzu es fehér csokoládé, csokoládés pillecukor és liliomos-tartócska, krémsajt és cseresznyés bársony, pisztácia-crystalline..a könyv végén a cukrászati szakkifejezések szószedete mellett a sütéshez szükséges összes eszköz és technika bemutatásra kerül. Ez a könyv a világ cukrász rajongóinak, kezdőktől a profikig, és a Cordon Bleu szakács iskolainak hivatalos bibliája a világ körül: Európában – Párizs, London, Madrid, Isztanbul, Amerikában: Ottawa, Mexico, Peru, Óceániaban: Adelaide, Melbourne, Perth, Sydney es Ázsiában: Tokyo, Kobe, Korea, Thaiföld, Malajzia, Shanghai, India, Taiwan.
Termékinformációk
Szerző: | l’Institut Le Cordon Bleu |
Kiadó: | Geopen |
Kategória: | Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Tankönyvek / Oktatás / Education, Nyelv - Magyar / Hungarian Books |
Kiadás éve: | 2022 |
Forgalmazás kezdete: | 2022. november 01. |
ISBN: | 9786155724893 |
Nyelv: | Magyar |
Méretek: | 23.5 x 29 x 4 cm |
Súly: | 2.78 kg |
Oldalszám: | 512 |
Ár: |
14 990 Ft (14 276 + ÁFA) |
Státusz: | Jövőbeni megjelenés |
Keresés
New European Baking

Csakúgy, mint sok világjárvány által sújtott amerikai, az európaiak is bekapcsolták sütőjüket, és a sütés révén újra felfedezik gyökereiket.
The Secrets of Ice Cream, Ice Cream without Secrets

„A fagylalt titka, a fagylalt nem titok” Angelo Corvitto. Egy fagylaltkészítő mester javaslatai egy presztízs szakkiadvány formájában. A cukrászkönyv ismerteti, megmagyarázza a mesterfogalmakat, úgy, mint az AFP, SP, stb. Angelo Corvitto egész pályafutása a tökéletes fagylalt készítése körül forog.
La Pâtisserie de Yann Couvreur

Yann Couvreur, a párizsi cukrászat felemelkedő csillaga a Trianon Palotában, a Carré des Feuillants-ban és a Park Hyatt-ban végezte gyakorlati éveit. Főcukrász volt a burgundiai Eden Rock Saint-Barthélémy és a Prince de Galles luxushotelekben.
The Bacon Bible

A bacon Peter Sherman sarkcsillaga. 2014-ben nyitotta meg a BarBacon-t, egy bacon tematikájú gastropubot New York Cityben, ami pillanatok alatt gazdasági és közönségsiker lett, és Sherman a világ bacon-gurujává is vált sokak szemében.