Mastering Pasta
The Art and Practice of Handmade Pasta, Gnocchi, and Risotto
A díjnyertes séf, Marc Vetri első könyvét a tésztáról akarta írni. Ellenben két másik elismert szakácskönyvet írt és folytatta több mint 10 éves kutatását a tésztáról. Most az olasz konyha egyik legelismertebb mestere végül megosztja széleskörű tudását a tésztáról, a gnocchiról és a risottoról az inspiráló, tájékoztató és szakértő tippjeivel, valamint technikáival, számtalan folyamatábrával, több mint 100 recept formájában.
Vetri személyes történetei olaszországi utazásairól és kulináris felfedezéseiről végig megjelennek a könyvben a könnyen követhető, részletes magyarázatai mellett valamint arról, hogy hogyan készítheti el élvezhetően a friss tésztát saját kezűleg.
Akár otthon van, akár professzionális környezetben, megtanulhatja, hogy hogyan készíthet több mint 30 féle különböző tésztafélét, többféle, tojássárgájából készült tésztát, préselt gríztésztát, és egy sor ízes tésztát – és azt, hogy hogyan kell ezeket formába önteni megszokott, illetve egyedi módon. A fogások az egyszerűtől az újszerűig terjednek, Vetri megosztja receptjeit a töltött tésztákról, sült tésztákról és tésztaszószokról, valamint megmutatja, hogy hogyan készíthet pehelykönnyű gnocchikat és tökéletes ételt a risottoból. A Mastering Pasta a professzionalizmus minden bölcseletét kínálja, beleértve azt a módot, hogy hogyan főzze és ízesítse a tésztát, javaslatokat, hogy hogyan helyettesítse a tésztaformákat, valamint előkészületeket és tárolási javaslatokat is.
A szerzőről:
A Bergamoban, Olaszországban néhány, a régió legismertebb séfjei által tanított Marc Vetri a Vetri Ristorante, az Osteria és az Amis, valamint a hamarosan nyitó Alla Spina séfje/tulajdonosa, melyek mindegyike Philadelphiában található. A Food Wine 10 Legjobb Új Séfje között tartják számon és elnyerte a Philadelphia Inquirer legmagasabb értékelését valamint a James Beard a Közép-Atlanti óceán legjobb séfje díjat. Vetrit a Gourmet, a Buon Appétit, a Philadelphia Inquirer, valamint a New York Times is számon tartja.
www.vetrifamily.com.
Photo: Ed Anderson
Photo: Ed Anderson
Kapcsolódó videók
Termékinformációk
Szerző: | Marc Vetri |
Kiadó: | Ten Speed Press |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Tészta / Pasta |
Kiadás éve: | 2015 |
ISBN: | 9781607746072 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 22 x 25 x 3 cm |
Súly: | 1.18 kg |
Oldalszám: | 272 |
Ár: |
10 290 Ft (9 800 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
MÁS, Artisan toppings and marble decoration for the ice cream
Mario Masiá fagylaltkészítő mester debütáló könyve. A Más egy olyan kiadvány, ami újra alkotni szándékozik a fagylaltok feltéteit egy kisüzemi, kreatív szemszögből. A feltét, mint a jégkrém vitathatatlan szövetségese, nem csak kelendővé teszi a terméket, hanem egy összetettebb és vonzóbb ízélményt is kínál. A könyv tökéletes fagypont alatti ízpárosítások körülbelül 100 receptjét mutatja be, egészen különféle feltétekkel, fagylaltok és kézműves sorbet-k széles skálájával.
Vegan: The Cookbook
Ízletes otthon elkészített vegán ételek meghatározó gyűjteménye, a világ minden tájáról. A Phaidon bestseller kulináris biblia-sorozatának hagyományát folytatva, a Vegan:The Cookbook közel 500, a világ legkülönfélébb nemzeteinek zöldség-központú receptjét vonultatja fel, amik az ízletesség új dimenzióit nyitják meg az arra nyitottak előtt.
The Hog Island Book of Fish & Seafood
A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából.
Southern Ground
Úttörő túra a déli kézműves pékségekben, több mint 75 gazdag receptettel, a déli, hideg-kővel őrölt lisztmozgalom egyik vezetőjétől.