Mastering Pasta
The Art and Practice of Handmade Pasta, Gnocchi, and Risotto
A díjnyertes séf, Marc Vetri első könyvét a tésztáról akarta írni. Ellenben két másik elismert szakácskönyvet írt és folytatta több mint 10 éves kutatását a tésztáról. Most az olasz konyha egyik legelismertebb mestere végül megosztja széleskörű tudását a tésztáról, a gnocchiról és a risottoról az inspiráló, tájékoztató és szakértő tippjeivel, valamint technikáival, számtalan folyamatábrával, több mint 100 recept formájában.
Vetri személyes történetei olaszországi utazásairól és kulináris felfedezéseiről végig megjelennek a könyvben a könnyen követhető, részletes magyarázatai mellett valamint arról, hogy hogyan készítheti el élvezhetően a friss tésztát saját kezűleg.
Akár otthon van, akár professzionális környezetben, megtanulhatja, hogy hogyan készíthet több mint 30 féle különböző tésztafélét, többféle, tojássárgájából készült tésztát, préselt gríztésztát, és egy sor ízes tésztát – és azt, hogy hogyan kell ezeket formába önteni megszokott, illetve egyedi módon. A fogások az egyszerűtől az újszerűig terjednek, Vetri megosztja receptjeit a töltött tésztákról, sült tésztákról és tésztaszószokról, valamint megmutatja, hogy hogyan készíthet pehelykönnyű gnocchikat és tökéletes ételt a risottoból. A Mastering Pasta a professzionalizmus minden bölcseletét kínálja, beleértve azt a módot, hogy hogyan főzze és ízesítse a tésztát, javaslatokat, hogy hogyan helyettesítse a tésztaformákat, valamint előkészületeket és tárolási javaslatokat is.
A szerzőről:
A Bergamoban, Olaszországban néhány, a régió legismertebb séfjei által tanított Marc Vetri a Vetri Ristorante, az Osteria és az Amis, valamint a hamarosan nyitó Alla Spina séfje/tulajdonosa, melyek mindegyike Philadelphiában található. A Food Wine 10 Legjobb Új Séfje között tartják számon és elnyerte a Philadelphia Inquirer legmagasabb értékelését valamint a James Beard a Közép-Atlanti óceán legjobb séfje díjat. Vetrit a Gourmet, a Buon Appétit, a Philadelphia Inquirer, valamint a New York Times is számon tartja.
www.vetrifamily.com.
Photo: Ed Anderson





Photo: Ed Anderson
Kapcsolódó videók
Termékinformációk
| Szerző: | Marc Vetri |
| Kiadó: | Ten Speed Press |
| Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Tészta / Pasta |
| Kiadás éve: | 2015 |
| ISBN: | 9781607746072 |
| Nyelv: | Angol |
| Méretek: | 22 x 25 x 3 cm |
| Súly: | 1.18 kg |
| Oldalszám: | 272 |
| Ár: |
10 890 Ft (10 371 + ÁFA) |
| Státusz: | Raktáron |
Keresés
The Complete Book of Cheese
Ez az alapvető referencia lefedi a négy sajtstílus minden aspektusát, beleértve a 150 fajtát, a kiválasztás, tálalás, ízlelés és tárolás módjait; és negyvenhat sajtfogás receptet a világ minden tájáról.
A New Way to Bake
Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.
Éclair by GARUHARU
A népszerű koreai cukrász Yun Eunyoung (Garuharu) monográfiai könyvet adott ki specialitásáról, az ÉCLAIR-ről. Yun feltárja elméleti és technológiai kulcsait, alapját a choux tészta elkészítéséhez.
Japanese Pickled Vegetables
Tápanyagokban gazdag, olcsó és hihetetlenül ízletes – az egyszerű házi készítésű japán tsukemono (savanyúság) a mindennapi étkezés szerves részét képezi Japánban. Minden japán családnak megvannak a saját tsukemonó receptjei, amelyeket generációkon át öröklődnek.