Mini by Xavi Donnay
Xavi Donnay
A Mini az első nagyszerű könyv a kortárs süteményekről, amelyet a kis formátumnak szenteltek, egy régóta várt szakkönyv, amely végre az egyik legfontosabb cukrász „családot” szolgálja ki.
Xavi Donnay alaposan áttekintette azt, amit egykor petit four néven ismertünk, és amelyet hagyományosan az étlap végén szolgálnak fel, hogy kortárs hangulatot adjon nekik, és feltárja a bennük rejlő teljes potenciált, nem csak egy étterem kontextusában, hanem bármely más területen is, többek között cukrászdákban, édes „büfé” asztalokon, délutáni teán, catering-ben, vagy snackként.
A három Michelin-csillagos barcelonai Lasarte étterem desszertjéért felelős személy, aki 2020-ban elnyerte a világ legjobb cukrászmestere díjat (Best Chef Awards), nyolc nagyszerű családra kiterjedő, jellegzetes alkotások széles repertoárját mutatja be. Macaronok, sablék, bonbonok, gianduják és petit-choux-k áthaladnak a katalán séf szűrőjén, hogy modernizálják, megváltoztassák a formátumot, és bemutatják a péksütemények számos lehetőségét mini formátumban.
Xavi Donnay nem akart semmit és senkit maga mögött hagyni, ezért több mint 65 alkotásában "szabad" lehetőségeket kínál a különleges közönségnek.
Figyelmét a nagy cukrászsütemények klasszikusainak is szenteli. A Saint Honorés, Xuixos, Tiramius, French Toast, és Montblanc egy falatnyi mérethez igazodik, és minden varázsát három centiméter átmérőjűre koncentrálódik.
A játékos karakter, amely számos alkotása révén népszerűsítette a séfet, visszatükröződik a számos mimézisben, amelyet mini szortimentjében képes megtervezni. A cseresznye, madeleine, avokádó és kajszibarack szokatlan realizmust ölt, miközben megőrzi azt az ékszert vagy kincset, amely a kicsire jellemző.
A könyv célja, hogy kimerítően megvizsgálja a különböző elkészítési technikákat, visszanyerje a technológiai összetevőket, ha azok hasznosak egy recept tökéletesítéséhez, diverzifikálják a prezentációs forrásokat és átalakítják a befejező formátumokat. Átfogó koncepciókat tartalmaz, amelyekkel meglepheti a megrendelőt a bemutatótól a kóstolóig.
Újra definiálja az olyan hagyományos termékeket, mint a choux, a bonbon vagy a macaron, bizonyítva, hogy még sok a feltalálandó.
Összességében Xavi Donnay szándéka, hogy az olvasó tökéletes szövetségest találjon a könyvben egy kis formátumú sütemény-választék bemutatásához, és azt annyiszor megújításához, ahányszor szükséges, mind formátumban, mind pedig termék és az ízek repertoárjában.
Ennek érdekében a könyv nemcsak nyolc családba osztja szét a recepteket, hanem indexek és táblázatok is kísérik, amelyek különböző szempontok alapján rendezik a tartalmat.
Tartalmi Index:
Sablés
Sponge cakes and macarons
Choux
Bonbons
Giandujas
Free
Classics
Unclassifiable












Termékinformációk
| Szerző: | Xavi Donnay |
| Kiadó: | Vilbo Editores |
| Kategória: | Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Nyelv - Angol-Spanyol / English-Spanish Books, Új könyvek / New Books |
| Kiadás éve: | 2023 |
| Forgalmazás kezdete: | 2023. április 21. |
| ISBN: | 9788412571653 |
| Nyelv: | Angol-Spanyol |
| Méretek: | 23.5 x 28 x 3 cm |
| Súly: | 2.5 kg |
| Oldalszám: | 352 |
| Ár: |
25 990 Ft (24 752 + ÁFA) |
| Státusz: | Raktáron |
Keresés
Culler de Pau
A tér alapvető a kulináris párbeszédünk során: A Culler-ben a saját területünk tolmácsai vagyunk; és arra törekszünk, hogy a vendégeink érezzék a földet annak terményein át: a környezetünkkel főzünk.
The Nordic Baking Book
A séf, aki az Emmy-díjnyertes amerikai The Mind of a Chef című PBS sorozatban és a Netflix Chef”s Table sorozatában is szerepelt, felfedezi az északi régió gazdag sütési hagyományait - 450 csábító recept az otthoni konyháknak.
Le Chabichou Courchevel
Egy konyha mely a lehető legközelebb visz az alapanyagok ízéhez, az egyszerűségre és a tökéletességre törekedve. 50 recept a bizonyíték.
Complete Asian Cookbook - New, updated edition
Charmaine Solomon ikonikus The Complete Asian Cookbook című könyvének ez az új, frissített kiadása lenyűgöző, kortárs dizájnnal tiszteli a klasszikus témát.