Barion Pixel

Mini by Xavi Donnay

Xavi Donnay


« Vissza | Szerzők: Xavi Donnay
  2023. április 21. 09:57

Mini by Xavi Donnay

A Mini az első nagyszerű könyv a kortárs süteményekről, amelyet a kis formátumnak szenteltek, egy régóta várt szakkönyv, amely végre az egyik legfontosabb cukrász „családot” szolgálja ki. 


Xavi Donnay alaposan áttekintette azt, amit egykor petit four néven ismertünk, és amelyet hagyományosan az étlap végén szolgálnak fel, hogy kortárs hangulatot adjon nekik, és feltárja a bennük rejlő teljes potenciált, nem csak egy étterem kontextusában, hanem bármely más területen is, többek között cukrászdákban, édes „büfé” asztalokon, délutáni teán, catering-ben, vagy snackként.

A három Michelin-csillagos barcelonai Lasarte étterem desszertjéért felelős személy, aki 2020-ban elnyerte a világ legjobb cukrászmestere díjat (Best Chef Awards), nyolc nagyszerű családra kiterjedő, jellegzetes alkotások széles repertoárját mutatja be. Macaronok, sablék, bonbonok, gianduják és petit-choux-k áthaladnak a katalán séf szűrőjén, hogy modernizálják, megváltoztassák a formátumot, és bemutatják a péksütemények számos lehetőségét mini formátumban.

Xavi Donnay nem akart semmit és senkit maga mögött hagyni, ezért több mint 65 alkotásában "szabad" lehetőségeket kínál a különleges közönségnek.

Figyelmét a nagy cukrászsütemények klasszikusainak is szenteli. A Saint Honorés, Xuixos, Tiramius, French Toast, és Montblanc egy falatnyi mérethez igazodik, és minden varázsát három centiméter átmérőjűre koncentrálódik.

A játékos karakter, amely számos alkotása révén népszerűsítette a séfet, visszatükröződik a számos mimézisben, amelyet mini szortimentjében képes megtervezni. A cseresznye, madeleine, avokádó és kajszibarack szokatlan realizmust ölt, miközben megőrzi azt az ékszert vagy kincset, amely a kicsire jellemző.

A könyv célja, hogy kimerítően megvizsgálja a különböző elkészítési technikákat, visszanyerje a technológiai összetevőket, ha azok hasznosak egy recept tökéletesítéséhez, diverzifikálják a prezentációs forrásokat és átalakítják a befejező formátumokat. Átfogó koncepciókat tartalmaz, amelyekkel meglepheti a megrendelőt a bemutatótól a kóstolóig.

Újra definiálja az olyan hagyományos termékeket, mint a choux, a bonbon vagy a macaron, bizonyítva, hogy még sok a feltalálandó.

Összességében Xavi Donnay szándéka, hogy az olvasó tökéletes szövetségest találjon a könyvben egy kis formátumú sütemény-választék bemutatásához, és azt annyiszor megújításához, ahányszor szükséges, mind formátumban, mind pedig termék és az ízek repertoárjában.

Ennek érdekében a könyv nemcsak nyolc családba osztja szét a recepteket, hanem indexek és táblázatok is kísérik, amelyek különböző szempontok alapján rendezik a tartalmat.

Tartalmi Index:

Sablés
Sponge cakes and macarons
Choux
Bonbons
Giandujas
Free
Classics
Unclassifiable
 

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Xavi Donnay
Kiadó: Vilbo Editores
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Nyelv - Angol-Spanyol / English-Spanish Books, Új könyvek / New Books
Kiadás éve: 2023
Forgalmazás kezdete: 2023. április 21.
ISBN: 9788412571653
Nyelv: Angol-Spanyol
Méretek: 23.5 x 28 x 3 cm
Súly: 2.5 kg
Oldalszám: 352
Ár: 22 990 Ft
(21 895 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

China - The Cookbook

China - The Cookbook

A világ legnépszerűbb és legősibb konyhájának meghatározó szakácskönyve. A Mexico és a The Nordic Cookbook után, újabb cím következik a több millió eladott példánnyal büszkélkedő nemzeti konyhákat bemutató szakácskönyvek sorozatában, a China: The Cookbook.


Asada

Asada

Az Oaxacai (könyv) szerzői, Bricia Lopez és Javier Cabral visszatértek egy nagy szakácskönyvvel, amely arról szól, hogyan készítsünk asada-mexikói stílusú grillhúst otthon.


The Italian Bakery

The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.


On Vegetables

On Vegetables

Jeremy Fox kaliforniai séf érdeklődéssel várt első szakácskönyve, ami újraértelmezi a zöldségközpontú konyhát. Jeremy Fox, aki a szemléletváltó zöldségkonyhájáról ismert, a Michelin-csillagos Ubuntu (Napa-völgy, Kalifornia) étteremben szerzett nevet magának először.


Szerzők: Jeremy Fox