Barion Pixel

Signature Éclairs by Joakim Prat


« Vissza | Szerzők: Joakim Prat
  2025. május 30. 14:51

Signature Éclairs by Joakim Prat

Joakim Prat séf története lenyűgöző. Ez a siker nem köszönhető a véletlennek. Apránként épült. A délnyugat-franciaországi Biarritz közelében született és nőtt fel, kiskora óta vonzotta a gasztronómia.


Joakim Prat meghódította a barcelonai és londoni gasztronómiai színteret. Cukrászkarrierje nem más, mint rendkívüli, stílusa a játékos kreativitás, az innováció és a részletekre való aprólékos odafigyelés elbűvölő keveréke, amely mindig a tökéletességre törekszik.

Legelső könyve első szenvedélyének, az Éclair-nek szentelt költészet. Az angolul megjelent 320 oldalas könyvben Joakim nagylelkűen megosztja cukrász vízióját és az éclairs iránti szenvedélyét, innovatív technikáit és receptjeit. Az Éclair ünnepe, részletes instrukciókkal, több mint 1000 lépésről-lépésre fázis fotóval, a séf tippjeivel és trükkjeivel bemutatva és alaposan elmagyarázva. Ez egy gyönyörű könyv, amely a „tökéletes Éclair” létrehozásának folyamatát boncolgatja.

Merüljön el Joakim jellegzetes Éclaire-inek színes birodalmában, hagyja, hogy ez a könyv ne csak arra ösztönözzön, hogy megismételje Joakim remek alkotásait, hanem arra is képes legyen, hogy készítse el saját, egyedi alkotását.

Az utazás az Éclairek színes világában egy alapos ELŐKÉSZÍTÉSI szekcióval kezdődik, amely bemutatja a hozzávalókat, a felhasznált felszereléseket és eszközöket, a Choux és az Éclair sütési folyamatát.

Az ALAPRECEPT SZEKCIÓ különböző fejezetekre van felosztva, amelyek alaprecepteket tartalmaznak, amelyeket összekeverve és párosítva sokféle terméket hozhatunk létre.

Az ideális Éclair Joakim elképzelése szerint aranybarna éclair héjjal rendelkezik, vékony és ropogós külsővel, belül nedves. A könyv egy egész fejezetet szentel a PATE A CHOUX-nak, hogy segítsen megérteni és elsajátítani az ideális Éclair héj létrehozását: a klasszikus Paté a choux-t és JP stílusban, a csövekkel való tésztaadagolást-formázást, a sütést stb. Minden bemutatott recept lehet gluténes vagy gluténmentes. Ezt követően figyelmünk az Éclair „belseje” felé fordul. Joakim elképzelése szerint a jó Éclair selymes és könnyű krémekkel bőségesen megtöltött, kevésbé édes, kiegyensúlyozott, egymást kiegészítő ízekkel és textúrákkal rendelkezik.

Különböző elemek kombinálásával elérhetjük a kívánt eredményt, az egyes kategóriákat részletesen elmagyarázzuk a könyv következő fejezeteiben: krémek, mousse-ok, gyümölcs coulik és zselék, karamell és praliné, sables-k and morzsa, macaron stb.

Mivel a süteményt elsősorban a szemen keresztül lehet megtapasztalni, Joakim jellegzetes Éclair-je ellenállhatatlan, színes és elbűvölő. A könyvben tehát különös figyelmet szentelnek a különböző mázoknak és díszítéseknek.

A recept kialakítása egyedi, az olvasók igényeit szem előtt tartva, az összetevők grammban (g), fontban (lbs) és százalékban (%) is megvannak adva. A séf tippjei, a munkafolyamatokról lépésről -lépésre készült fényképek célja, hogy segítsenek jobban megérteni és elkészíteni a recepteket.

A SIGNATURE COLLECTION szekció 38 gyönyörű jellegzetes alkotást mutat be, édeseket és sósakat egyaránt, azzal a céllal, hogy inspirálja számtalan Éclair változat elkészítésére. A termékek 3 nehézségi szintre (1., 2. és 3. szint) vannak felosztva, részletes összeállítási folyamattal és lépésről-lépésre fotókkal.

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Joakim Prat
Kiadó: ICEP
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2024
Forgalmazás kezdete: 2025. május 30.
ISBN: 9786069529355
Nyelv: Angol
Méretek: 21.6 x 27.7 x 2.6 cm
Súly: 1.6 kg
Oldalszám: 320
Ár: 26 590 Ft
(25 324 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető, beszerzés alatt

The Nordic Baking Book

The Nordic Baking Book

A séf, aki az Emmy-díjnyertes amerikai The Mind of a Chef című PBS sorozatban és a Netflix Chef”s Table sorozatában is szerepelt, felfedezi az északi régió gazdag sütési hagyományait - 450 csábító recept az otthoni konyháknak.


Szerzők: Magnus Nilsson

The Nordic Baking Book

The Nordic Baking Book

A séf, aki az Emmy-díjnyertes amerikai The Mind of a Chef című PBS sorozatban és a Netflix Chef”s Table sorozatában is szerepelt, felfedezi az északi régió gazdag sütési hagyományait - 450 csábító recept az otthoni konyháknak.


Szerzők: Magnus Nilsson

The Hog Island Book of Fish & Seafood

The Hog Island Book of Fish & Seafood

A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából. 


Szerzők: John Ash

Mangal II - Stories and Recipes

Mangal II - Stories and Recipes

A debütáló szakácskönyv a mérföldkőnek számító kelet-londoni étteremről, amely kortárs török receptek gyűjteményét mutatja be.