So Good Magazine #34.
The Magazine of Haute Pâtisserie

Azok közül, akik elég szerencsések ahhoz, hogy a so good.. magazinban publikálhatnak, mi vagyunk az elsők, akiket újra és újra meglep a magas szintű cukrászat világában dolgozó séfek végtelen kreativitása. Ez alól a most bemutatott, 34. szám sem kivétel. Tizenkilenc cukrász látogatott el hozzánk, akik közül 60% most először szerepel a magazinban.
Hat, valódi szakértőt kértünk fel arra, hogy hozzanak létre innovatív, akár nem kereskedelmi jellegű koncepciókat a kreatív viennoiserie témájában. Kínából Zhou Xiaohu, Chiléből Camila García Elizalde, Franciaországból Brian Boclet, Magyarországról Meinhart Attila, Észak-Amerikából Antonio Bachour, és Spanyolországból Adrián Ruiz vállalták a kihívást, és húsz izgalmas, formabontó recepttel örvendeztettek meg minket — többek között gömb alakú croissant, makk formájú croissant, plumcake-croissant, madeleine-croissant, virág alakú croissant, és még sok más különlegesség szerepel köztük.
A kreatív avantgárd jelenleg „sütőben van”. A különleges viennoiserie mellett Francisco Moreira is túllépett a mentán és kakukkfüvön, és elmerült a virágok és aromás növények eddig ismeretlen világában, ahol olyan meglepő alapanyagokra bukkant, mint például a diólevél. Nem kevésbé meglepő a japán világbajnok, Masanori Hata munkája sem, aki nemcsak új technikákat fejleszt, hanem az ezekhez szükséges eszközöket is ő maga tervezi.
Ha már váratlan technikáknál tartunk: érdemes megnézni az ecetek anyját, a spanyol Begoña Rodrigót., amelyek egészen új irányokat nyitnak a fermentálás világában. Nem szabad kihagyni a dél-koreai séf, Bomee Ki elegáns desszertjeit sem, aki egyesíti a szülőföldje gasztronómiai hagyományait, az angol vidéki élet alapanyagait — ahol jelenleg él — és a francia cukrásztechnológiát. Multikulturális szemlélete meglepő módon hasonlít Kunal Kathpalia esetéhez, aki a chicagói Indienne étterem fiatal és ígéretes cukrászséfje.
Ha pedig a fenséges desszertek művészetéről van szó, senki sem műveli azt olyan magas szinten, mint Titouan Claudet, aki Genfben, a The Woodward luxusszálloda cukrászatát, továbbá a két Michelin-csillagos étterem L’Atelier Robuchon-t, Le Jardinier-t, Bar37 cukrászatát, valamint egy exkluzív cukrász boutique-ot, a Le Comptoir-t is vezeti.
A képzelet birodalmát pedig senki sem uralja úgy, mint Albert Daví, aki 360 fokos tortákat alkot – minden egyes darabja egyedi dizájnnal és karakterrel bír. A belga séf, Brecht Van Poucke bemutatja saját elképzelését a tökéletes tortáról – olyat, amely a belga és francia cukrászat klasszikusain alapul, de modern csavarral újragondolva, mégis megőrizve kereskedelmi vonzerejét. Az Argentínából származó, most Spanyolországban élő Carito Lourenço számára a gyönyör, az érzelem és az emlékezet képezik a desszertkészítés alapját – mindezt a mindent uraló csokoládé használata nélkül.
Jesús Camacho a Kanári-szigeteken elmélyül a főzés „cukrászosításának” gondolatában, elmosva az édes és sós közti határokat. Az orosz Igor Melnikov egy érdekes túrára visz minket a moszkvai Four Seasons Hotelbe, ahol meglepő és eklektikus alkotásait mutatja be. Az amerikai Frank Vollkommer néhány év kihagyás után tér vissza a so good.. hasábjaira, végül, de nem utolsósorban, a francia Yazid Ichemrahen meséli el, hogyan mentette meg az életét a cukrászat.
Miről szól tehát a so good.. magazin 34. száma? Alapvetően a kreatív cukrászatról, innovatív technikákról, egyedi stílusokról, fenséges desszertekről és elegáns tortákról, de ugyanakkor különleges élettörténetekről, elrendeltetett sorsokról, precizitásról, tiszteletadásról, szakmai alázatról, kitartásról, tehetségről és lelkesedésről… Más szóval, azokról az értékekről, amelyeket ebben a csodálatos hivatásban annyira csodálunk.
Tartalom:
Masanori Hata. Audacious explorer
Francisco Moreira. Herbarium collection. Beyond mint and thyme
Boome Ki. Triangular refinement
Titouan Claudet. The art of sublimating the sublime
Albert Daví. Individual fantasy
Frank Vollkommer. Total chef
Kunal Kathpalia. Indian soul with French accent
Jesús Camacho. The most pastry-oriented cuisine
Igor Melnikov. When not being a pastry chef is not an option
Yazid Ichemrahen. A storybook life
Carito Lourenço. Pleasure, emotion, and memory
Begoña Rodrigo. Sweet vinegar
Brecht van Poucke. Balancing act
CREATIVE VIENNOISERIE THE DOUGH TAKES IT ALL
Zhou Xiaohu. That fascinating golden color
Antonio Bachour. 360° experience
Brian Bouclet. Signature lamination
Camila García Elizalde. Danish pastries—content and container
Andrián Ruiz. Magically
Attila Meinhart. Viennoiserie with rest
Termékinformációk
Szerző: | Several Authors |
Kiadó: | Vilbo Editores |
Kategória: | Chef, Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Magazin, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Tányérdesszert / Plated Dessert, Nyelv - Angol / English Books, So Good Magazin, Új könyvek / New Books |
Kiadás éve: | 2025 |
Forgalmazás kezdete: | 2025. július 07. |
ISBN: | 2013203434 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 23 x 29.7 x 3 cm |
Súly: | 2.1 kg |
Oldalszám: | 322 |
Ár: |
18 990 Ft (18 086 + ÁFA) |
Státusz: | Előrendelhető, beszerzés alatt |
Keresés
Coffee Creations - 90 delicious recipes for the perfect cup

Fedezze fel a tökéletes társat az ínycsiklandó italok és finomságok elkészítéséhez otthon. A 90 finom receptet tartalmazó Coffee Creations teljes útmutatót nyújt minden olyan kávéhoz, amelyre esetleg már gondolt, hogy otthon készítsen, és olyanokat is, amelyekre még nem.
American Sfoglino

Az “American Sfoglino” Evan Funke, a Los Angeles-i Felix Trattoria tisztelt séfjének a világ legjobb tésztáinak átfogó útmutatója.
The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.
The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.