Chocolate

Csokoládé


« Vissza | Szerzők: Ramon Morató
  2011. augusztus 29. 19:07

Chocolate

A csokoládé minősége, sokszínűsége és használhatósága sok szakembert foglalkoztat, hiszen az egyik legnehezebben elsajátítható technikákat követeli meg. Ramon Morató a világ egyik legtehetségesebb, legelismertebb cukrászai és csokoládés szakemberei közé tartozik. Az Aula Chocovic (Csokoládé Akadémia) oktatója, szakmai szemináriumok állandó résztvevője, előadója és a saját neve alatt működő márkanév tulajdonosa. A kiadvány, megjelenése óta, presztízs értékű, az egyik leghasználhatóbb professzionális csokoládé szakkönyvnek számít, emellett a „Gourmand World Cookbook Awards” a világ legjobb csokoládés kiadványának választotta.


 

 

A kiadvány rövid ismertetése:

Több, mint 600 oldal, 230 recept, lépésről-lépésre módszerrel fényképezve, illusztrálva, a legfontosabb előkészítési és elkészítési technikák teljes bemutatása, magyarázata. 15 reggeli és falatka, 8 csokoládé ital, 4 lekvár, 18 egyedi torta, 24 desszert, 10 turron, 5 mini falat, 8 éttermi tányérdesszert, 7 petit four és 8 éttermi bonbon. Habok, truffel-ek, töltelékek elkészítése, nyersanyagok-alapanyagok ismertetése, a legfontosabb technológiák információi, ami a csokoládékészítéshez és feldolgozáshoz szükségesek. A csokoládé feldolgozása és a vele való munkálkodás eredményeképp rengeteg felmerült alapanyag és technológiai kérdés fogalmazódik meg. A kiadvány a valaha legtöbb problémás kérdéskört végig magyarázza, ismerteti, így könnyebbé téve a csokoládé használatát.

A cukrászkönyv ajánlható mindazon szakembereknek, akik szeretnék megtanulni és egyben naprakészek lenni a csokoládé felhasználásában. A technikák elsajátítása és a mindennapokban való használatához elengedhetetlen egy „all in one” csokoládé könyv.


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Könyv részletek

Szerző: Ramon Morató
Kiadó: Vilbo Editores
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Technológia, Alapanyag, Dedikált Könyvek, Tányérdesszert / Plated Dessert, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2007
ISBN: 9788492244362
Nyelv: Angol
Méretek: 25 x 30 x 4 cm
Súly: 2.58 kg
Oldalszám: 614
Ár: 38 290 Ft

Anarkia

Anarkia

Az Anarkia az El Celler de Can Roca (3 Michelin-csillag) édességkonyháját bemutató nagy volumenű mű, Jordi Roca - a 2004-ben a világ legjobb cukrászának kikiáltott séf – bűvös desszertjeinek gyűjteménye. 30 éves története során az (Joan, Josep és Jordi Roca vezette) El Celler de Can Roca-t kétszer választották meg a világ legjobb éttermének.


Szerzők: Jordi Roca

Signature Viennoiseries by Johan Martin

Signature Viennoiseries by Johan Martin

A péksütemények világában elmerült Johan Martin új könyvén át vezet minket, hogy felfedezzünk egy nagy múltú hagyományt az ő értelmezésében, nemcsak a technikai szempontokat, hanem letisztult, kortárs, csavaros, páratlanul egyedi stílusát is.


New Pizza

New Pizza

Vissza a pizza gyökereihez, ízek teljesen új világát megnyitva. Habár Olaszország, pontosabban Nápoly a lelki hazája, bátran állíthatjuk, hogy a pizza az egész világ egyik kedvenc étele lett. A pizza temérdek változatban fellelhető, legyen az négyszögletes, egy vagy több méter hosszú, vékony, vastag, töltött, rántott, édes, magas vagy alacsony szélű, lágy vagy ropogós. 


Quay

Quay

Peter Gilmore az ausztrál szakácszseni, a világ egyik legtehetségesebb szakácsa. Étterme a Quay jelenleg a The World's 50 Best Restaurant ranglistáján, az 58-ik helyén található. Az előkelő hely bizonyítja, hogy bizony gazdag beltartalommal rendelkező könyvről van szó.


Szerzők: Peter Gilmore