The Art of Fermentation
An In-depth Exploration of Essential Concepts and Processes from Around the World
A 2013-as James Beard Foundation Book Award for Reference és ösztöndíj nyertese és New York Times bestseller, a The Art of Fermentation a legátfogóbb csináld-magad kalauz a fermentáláshoz, amit valaha is kiadtak.
Sandor Katz bemutatja a fermentálás mögött rejlő koncepciókat és folyamatokat, úgy, hogy azok könnyedén vezessék az olvasót az első savanyú káposzta vagy yoghurt készítése közben és mélyebb megértést és tanácsokat adjanak a tapasztaltabb gyakorlók számára is.
Habár Katz szakértő módon helyezi kontextusba a fermentációt a biológiai és kulturális evolúciót, egészséget és táplálkozást, és a gazdaságot illetően, ez a könyv elsősorban gyakorlati információk gyűjteménye – hogyan működnek a folyamatok, a biztonságos erjedés paraméterei, a hatékony tartósítás technikái, hibák elhárítása, stb.
Két színnel rajzolt illusztrációival és kiterjedt forrásaival ez a könyv az alapvető bölcseleteket adja át szakácsoknak, gazdáknak, aratóknak, tanyasi gazdáknak, gyűjtögetőknek és mindennemű ételrajongónak, akik komolyabban kívánják megérteni és értékelni az étel tartósításának egyik legősibb módját és annak kulturális gyökereit.
Az olvasók részletes információkat kapnak a zöldségek fermentálásához, a cukrok alkohollá erjesztéséhez (mézborok, borok és ciderek), savanyú üdítőitalok, tej, gabonafélék és keményítős gyökerek, sörök (és más, gabona alapú alkoholos italok), babfélék, magvak, csonthéjasok, hal, hús, tojás erjesztéséhez, penészkultúrák tenyésztéséhez, a fermentáció alkalmazásához a földművelésben, a művészetekben és az energiatermelésben és tanácsokat vállalkozásoknak. Sandor Katz-nak egy olyan könyvet köszönhetünk, ami kétségkívül klasszikus marad a gasztronómiai irodalomban - ez a maga nemében első és páratlan kiadvány. (2012)
Termékinformációk
Szerző: | Sandor Ellix Katz |
Kiadó: | Chelsea Green Publishing |
Kategória: | Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Fermentálás / Fermentation |
Kiadás éve: | 2012 |
ISBN: | 9781603582865 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 15.6 x 23.4 x 4 cm |
Súly: | 1.27 kg |
Oldalszám: | 528 |
Ár: |
12 990 Ft (12 371 + ÁFA) |
Státusz: | Raktáron |
Keresés
The Vegan Pastry Bible
Toni Rodríguez a modern vegán cukrászat és péksütemények úttörője, „a vegán macaron atyja”, Európa első vegán cukrászdájának alapítója.
A New Way to Bake
Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.
Fish Butchery
A James Beard-díjas író és a kulináris játék megváltoztatója, Josh Niland visszatér a halbontás művészetének tökéletes útmutatójával, szakértői technikákkal és úttörő receptekkel, amelyek sürgős cselekvésre szólítanak fel a kulináris fenntarthatóság érdekében.
The Food I Love - A New Edition
Tizennyolc év és számtalan példányszám, amióta Neil Perry először publikálta főzési filozófiáját, a The Food I Love kiállta az idők próbáját, a könyv, mint a professzionális szakácsok és házi szakácsok egyik legtöbbet hivatkozott és legtiszteltebb étel-bibliája.