Barion Pixel

The Art of Fermentation

An In-depth Exploration of Essential Concepts and Processes from Around the World


« Vissza | Szerzők: Sandor Ellix Katz
  2020. június 19. 11:58

The Art of Fermentation

A 2013-as James Beard Foundation Book Award for Reference és ösztöndíj nyertese és New York Times bestseller, a The Art of Fermentation a legátfogóbb csináld-magad kalauz a fermentáláshoz, amit valaha is kiadtak. 


Sandor Katz bemutatja a fermentálás mögött rejlő koncepciókat és folyamatokat, úgy, hogy azok könnyedén vezessék az olvasót az első savanyú káposzta vagy yoghurt készítése közben és mélyebb megértést és tanácsokat adjanak a tapasztaltabb gyakorlók számára is.
Habár Katz szakértő módon helyezi kontextusba a fermentációt a biológiai és kulturális evolúciót, egészséget és táplálkozást, és a gazdaságot illetően, ez a könyv elsősorban gyakorlati információk gyűjteménye – hogyan működnek a folyamatok, a biztonságos erjedés paraméterei, a hatékony tartósítás technikái, hibák elhárítása, stb.
Két színnel rajzolt illusztrációival és kiterjedt forrásaival ez a könyv az alapvető bölcseleteket adja át szakácsoknak, gazdáknak, aratóknak, tanyasi gazdáknak, gyűjtögetőknek és mindennemű ételrajongónak, akik komolyabban kívánják megérteni és értékelni az étel tartósításának egyik legősibb módját és annak kulturális gyökereit.
Az olvasók részletes információkat kapnak a zöldségek fermentálásához, a cukrok alkohollá erjesztéséhez (mézborok, borok és ciderek), savanyú üdítőitalok, tej, gabonafélék és keményítős gyökerek, sörök (és más, gabona alapú alkoholos italok), babfélék, magvak, csonthéjasok, hal, hús, tojás erjesztéséhez, penészkultúrák tenyésztéséhez, a fermentáció alkalmazásához a földművelésben, a művészetekben és az energiatermelésben és tanácsokat vállalkozásoknak. Sandor Katz-nak egy olyan könyvet köszönhetünk, ami kétségkívül klasszikus marad a gasztronómiai irodalomban - ez a maga nemében első és páratlan kiadvány. (2012)


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Sandor Ellix Katz
Kiadó: Chelsea Green Publishing
Kategória: Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Fermentálás / Fermentation
Kiadás éve: 2012
ISBN: 9781603582865
Nyelv: Angol
Méretek: 15.6 x 23.4 x 4 cm
Súly: 1.27 kg
Oldalszám: 528
Ár: 10 990 Ft
(10 467 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető, beszerzés alatt

Frozen Desserts - Francisco J. Migoya

Frozen Desserts - Francisco J. Migoya

Lényeges és átfogó ismeretekkel rendelkező cukrászkönyv a „fagyos” desszertek készítésének területén. A kiadvány biztosítja az összes alapvető szakmai és technológiai információkat, modern igényeket.

 


China - The Cookbook

China - The Cookbook

A világ legnépszerűbb és legősibb konyhájának meghatározó szakácskönyve. A Mexico és a The Nordic Cookbook után, újabb cím következik a több millió eladott példánnyal büszkélkedő nemzeti konyhákat bemutató szakácskönyvek sorozatában, a China: The Cookbook.


Christophe Pelé - Le Clarence

Christophe Pelé - Le Clarence

2015-ben Róbert Luxemburgi herceg merész lépést tett és egy különleges hotelbe fektetett be Párizs arany háromszögében, a konyhája élén egy olyan séffel, akinek modernitása ámulatba ejti a gasztronómia világát. Két Michelin-csillaggal jutalmazott merész konyháját ismerhetjük meg ebben a pazar kiadványban.


Flavor Flours

Flavor Flours

Monumentális könyvében, a szeretett desszertkirálynő, Alice Medrich a lisztekre irányítja figyelmét, pontos technikáit és kifogástalan ízlését – a búzaliszt alternatívái között megtalálhatjuk a rizslisztet, zablisztet, kukoricalisztet, ciroklisztet, a teff-et és sok mást. 


Szerzők: Alice Medrich