Barion Pixel

The Art of Fermentation

An In-depth Exploration of Essential Concepts and Processes from Around the World


« Vissza | Szerzők: Sandor Ellix Katz
  2020. június 19. 11:58

The Art of Fermentation

A 2013-as James Beard Foundation Book Award for Reference és ösztöndíj nyertese és New York Times bestseller, a The Art of Fermentation a legátfogóbb csináld-magad kalauz a fermentáláshoz, amit valaha is kiadtak. 


Sandor Katz bemutatja a fermentálás mögött rejlő koncepciókat és folyamatokat, úgy, hogy azok könnyedén vezessék az olvasót az első savanyú káposzta vagy yoghurt készítése közben és mélyebb megértést és tanácsokat adjanak a tapasztaltabb gyakorlók számára is.
Habár Katz szakértő módon helyezi kontextusba a fermentációt a biológiai és kulturális evolúciót, egészséget és táplálkozást, és a gazdaságot illetően, ez a könyv elsősorban gyakorlati információk gyűjteménye – hogyan működnek a folyamatok, a biztonságos erjedés paraméterei, a hatékony tartósítás technikái, hibák elhárítása, stb.
Két színnel rajzolt illusztrációival és kiterjedt forrásaival ez a könyv az alapvető bölcseleteket adja át szakácsoknak, gazdáknak, aratóknak, tanyasi gazdáknak, gyűjtögetőknek és mindennemű ételrajongónak, akik komolyabban kívánják megérteni és értékelni az étel tartósításának egyik legősibb módját és annak kulturális gyökereit.
Az olvasók részletes információkat kapnak a zöldségek fermentálásához, a cukrok alkohollá erjesztéséhez (mézborok, borok és ciderek), savanyú üdítőitalok, tej, gabonafélék és keményítős gyökerek, sörök (és más, gabona alapú alkoholos italok), babfélék, magvak, csonthéjasok, hal, hús, tojás erjesztéséhez, penészkultúrák tenyésztéséhez, a fermentáció alkalmazásához a földművelésben, a művészetekben és az energiatermelésben és tanácsokat vállalkozásoknak. Sandor Katz-nak egy olyan könyvet köszönhetünk, ami kétségkívül klasszikus marad a gasztronómiai irodalomban - ez a maga nemében első és páratlan kiadvány. (2012)


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Sandor Ellix Katz
Kiadó: Chelsea Green Publishing
Kategória: Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Fermentálás / Fermentation
Kiadás éve: 2012
ISBN: 9781603582865
Nyelv: Angol
Méretek: 15.6 x 23.4 x 4 cm
Súly: 1.27 kg
Oldalszám: 528
Ár: 12 990 Ft
(12 371 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető, beszerzés alatt

Pasta Masterclass

Pasta Masterclass

A Pasta Man visszatért, és ezúttal NAGYOBBAN és JOBBAN. A Pasta Masterclassban Mateo Zielonka elárulja, hogyan készítheti el Ön is szemet gyönyörködtető, finom alkotásait. 


Szerzők: Mateo Zielonka

Rosetta by Elena Reygadas

Rosetta by Elena Reygadas

A Rosetta Mexikóváros egyik legnépszerűbb étterme. Mióta 2010-ben megnyílt, újra feltalálta, milyen is lehet egy mexikói étterem: az őszinte, alapanyagokra épülő konyhán keresztül, amely egyszerre feleleveníti és megkérdőjelezi a hagyományokat; a kisüzemi, fenntartható termelők által termelt helyi és szezonális termékek kiszolgálása iránti elkötelezettsége révén; elhelyezkedése és a részletekre való odafigyelés révén élénk és barátságos légkört teremt.


Szerzők: Elena Reygadas

Modernist Bread at Home

Modernist Bread at Home

Sokat lehet nyerni a saját kenyérsütéssel. Fizikailag és szellemileg is kielégítő, kiút a kreativitás és az innováció számára, és egyszerűen megnyugtató (komolyan, van valami megnyugtatóbb, mint a meleg házi pirítós vajjal?). 


A New Way to Bake

A New Way to Bake

Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.


Szerzők: Philip Khoury