Barion Pixel

The Art of Fermentation

An In-depth Exploration of Essential Concepts and Processes from Around the World


« Vissza | Szerzők: Sandor Ellix Katz
  2020. június 19. 11:58

The Art of Fermentation

A 2013-as James Beard Foundation Book Award for Reference és ösztöndíj nyertese és New York Times bestseller, a The Art of Fermentation a legátfogóbb csináld-magad kalauz a fermentáláshoz, amit valaha is kiadtak. 


Sandor Katz bemutatja a fermentálás mögött rejlő koncepciókat és folyamatokat, úgy, hogy azok könnyedén vezessék az olvasót az első savanyú káposzta vagy yoghurt készítése közben és mélyebb megértést és tanácsokat adjanak a tapasztaltabb gyakorlók számára is.
Habár Katz szakértő módon helyezi kontextusba a fermentációt a biológiai és kulturális evolúciót, egészséget és táplálkozást, és a gazdaságot illetően, ez a könyv elsősorban gyakorlati információk gyűjteménye – hogyan működnek a folyamatok, a biztonságos erjedés paraméterei, a hatékony tartósítás technikái, hibák elhárítása, stb.
Két színnel rajzolt illusztrációival és kiterjedt forrásaival ez a könyv az alapvető bölcseleteket adja át szakácsoknak, gazdáknak, aratóknak, tanyasi gazdáknak, gyűjtögetőknek és mindennemű ételrajongónak, akik komolyabban kívánják megérteni és értékelni az étel tartósításának egyik legősibb módját és annak kulturális gyökereit.
Az olvasók részletes információkat kapnak a zöldségek fermentálásához, a cukrok alkohollá erjesztéséhez (mézborok, borok és ciderek), savanyú üdítőitalok, tej, gabonafélék és keményítős gyökerek, sörök (és más, gabona alapú alkoholos italok), babfélék, magvak, csonthéjasok, hal, hús, tojás erjesztéséhez, penészkultúrák tenyésztéséhez, a fermentáció alkalmazásához a földművelésben, a művészetekben és az energiatermelésben és tanácsokat vállalkozásoknak. Sandor Katz-nak egy olyan könyvet köszönhetünk, ami kétségkívül klasszikus marad a gasztronómiai irodalomban - ez a maga nemében első és páratlan kiadvány. (2012)


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Sandor Ellix Katz
Kiadó: Chelsea Green Publishing
Kategória: Technológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Fermentálás / Fermentation
Kiadás éve: 2012
ISBN: 9781603582865
Nyelv: Angol
Méretek: 15.6 x 23.4 x 4 cm
Súly: 1.27 kg
Oldalszám: 528
Ár: 10 990 Ft
(10 467 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

The Food of Sichuan

The Food of Sichuan

A teljesen átdolgozott és frissített kiadása Fuchsia Dunlop korszakalkotó könyvének, a Szecsúáni szakácsművészetről, 200 recepttel, lenyűgöző ételekkel és helymeghatározó fényképekkel.


Szerzők: Fuchsia Dunlop

Artisanal Ice Cream Recipe Book 2

Artisanal Ice Cream Recipe Book 2

Az új Artisanal Ice Cream Recipe Book 245 receptet gyűjt össze a világ legelismertebb hivatásosaitól, akik az Arte Heladero magazinban jelentek meg az elmúlt évek során. A receptek szerző szerint abc-sorrendben találhatók és összesen 13 jégkrém-családra vannak osztva.


Szerzők: Several Authors

Eleven Madison Park - The Next Chapter / Revised and Unlimited Edition

Eleven Madison Park - The Next Chapter / Revised and Unlimited Edition
A világ egyik legnépszerűbb kulináris célpontjától, a New York-i három Michelin-csillagos étteremtől Eleven Madison Park-tól, érkezik egy frissített, egy kötetes szakácskönyv több mint 80 recepttel, történetekkel, ételfotókkal és akvarellfestmények gyűjteményével, amelyet a híres séf, Daniel Humm készített.
 

Larousse Wine

Larousse Wine

Szakértői kalauz a borok világába a Larousse Gastronomique kiadóitól. Ez a teljes terjedelmében új és frissített kiadás széleskörűen foglalkozik a világ fő bortermelő régióival.