Barion Pixel

The Art of Fermentation

An In-depth Exploration of Essential Concepts and Processes from Around the World


« Vissza | Szerzők: Sandor Ellix Katz
  2020. június 19. 11:58

The Art of Fermentation

A 2013-as James Beard Foundation Book Award for Reference és ösztöndíj nyertese és New York Times bestseller, a The Art of Fermentation a legátfogóbb csináld-magad kalauz a fermentáláshoz, amit valaha is kiadtak. 


Sandor Katz bemutatja a fermentálás mögött rejlő koncepciókat és folyamatokat, úgy, hogy azok könnyedén vezessék az olvasót az első savanyú káposzta vagy yoghurt készítése közben és mélyebb megértést és tanácsokat adjanak a tapasztaltabb gyakorlók számára is.
Habár Katz szakértő módon helyezi kontextusba a fermentációt a biológiai és kulturális evolúciót, egészséget és táplálkozást, és a gazdaságot illetően, ez a könyv elsősorban gyakorlati információk gyűjteménye – hogyan működnek a folyamatok, a biztonságos erjedés paraméterei, a hatékony tartósítás technikái, hibák elhárítása, stb.
Két színnel rajzolt illusztrációival és kiterjedt forrásaival ez a könyv az alapvető bölcseleteket adja át szakácsoknak, gazdáknak, aratóknak, tanyasi gazdáknak, gyűjtögetőknek és mindennemű ételrajongónak, akik komolyabban kívánják megérteni és értékelni az étel tartósításának egyik legősibb módját és annak kulturális gyökereit.
Az olvasók részletes információkat kapnak a zöldségek fermentálásához, a cukrok alkohollá erjesztéséhez (mézborok, borok és ciderek), savanyú üdítőitalok, tej, gabonafélék és keményítős gyökerek, sörök (és más, gabona alapú alkoholos italok), babfélék, magvak, csonthéjasok, hal, hús, tojás erjesztéséhez, penészkultúrák tenyésztéséhez, a fermentáció alkalmazásához a földművelésben, a művészetekben és az energiatermelésben és tanácsokat vállalkozásoknak. Sandor Katz-nak egy olyan könyvet köszönhetünk, ami kétségkívül klasszikus marad a gasztronómiai irodalomban - ez a maga nemében első és páratlan kiadvány. (2012)


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Sandor Ellix Katz
Kiadó: Chelsea Green Publishing
Kategória: Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Fermentálás / Fermentation
Kiadás éve: 2012
ISBN: 9781603582865
Nyelv: Angol
Méretek: 15.6 x 23.4 x 4 cm
Súly: 1.27 kg
Oldalszám: 528
Ár: 12 990 Ft
(12 371 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető, beszerzés alatt

Nordic by Nature

Nordic by Nature

A Nordic by Nature-ben a csúcsszakácsok, úgy, mint Nicolai Nørregaard, Claus Meyer, Rasmus Munk vagy Kamilla Seidler és még sokan mások a kreatív birodalmukon keresztül bemutatják saját konyhájuk titkait. Sokkal több, mint egy szakácskönyv, ez a kötet több mint 70 innovatív és néha nagyon szokatlan receptet tartalmaz a szakácsoktól, a kortárs-dán konyha saját értelmezése.


The Italian Cookery Course

The Italian Cookery Course

Katie Caldesi az olasz konyha e mára ikonikus gyűjteményében receptek százait gyűjti össze országszerte, a hegyvidéki északi részektől a déli napsütötte Földközi-tengerig. 


Szerzők: Katie Caldesi

Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon

Gelato, Sorbetto, Granita, Cold Dessert by Yoo Siyeon

Ez a könyv elmagyarázza a Gelato, Sorbet, Granita és a hideg desszertek készítésének összes folyamatát, és tartalmazza az összes elméletet és a gyártáshoz szükséges receptet.


Szerzők: Yoo Siyeon

A New Way to Bake

A New Way to Bake

Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.


Szerzők: Philip Khoury