Barion Pixel

The GELATO you are looking for

The journey of a functional food between study and innovation


« Vissza | Szerzők: Martino Liuzzi
  2025. szeptember 05. 13:00

The GELATO you are looking for

A tanulás, kutatás és a megosztás iránti nagy vágy képezi Martino Liuzzi, tréner, tanácsadó, az Olasz Dietetikai és Klinikai Táplálkozástudományi Társaság tagja, az Aguglianoi Artisan Gelato Tanulmányi Központ elnöke könyvének alapját.


Szakmai életútja hitelesíti azt a munkát, amelynek évek óta elkötelezetten szenteli magát: egy optimális, egészséges fagylalt megalkotásának, amely táplálkozási szempontból különleges tulajdonságokkal bír, annak érdekében, hogy funkcionális élelmiszerré váljon, gazdag organoleptikus tulajdonságokban, kiegyensúlyozott, egészséges, valódi, és ne csak a falánkság tárgya legyen.

A 248 oldalon, amely egy rövid múltbéli visszatekintés után összegzi minden tudását az alapanyagokról, beleértve a kecsketejet, a köményt, a fűszereket, az olajos magvakat, a tengervizet…, és gyakorlati alkalmazással 30 receptben, a klasszikus ízektől a „sós” ízekig, Giancarlo Bononi gyönyörű fotóival gazdagítva.

A (THE GELATO YOU ARE LOOKING FOR) ennek az útnak az eredménye: a valódi szükségletekből kiindulva a szerző eljutott annak megértéséhez, hogy a hidegnek a klinikai terápiákban is van hatása, és így, az alapanyagok ismeretének köszönhetően a fagylalt már nem csupán luxuscikk, hanem a helyes táplálkozás fontos eszköze mind az idősek, mind pedig bizonyos kórházi kezelések során. Nemcsak mint gyógymód jelenik meg a fagylalt, hanem hozzájárul a páciens pszichológiai egészségéhez is, továbbá segít leküzdeni az intoleranciákat, allergiákat és harcol a szabadgyökök képződése ellen.

Martino Liuzzi számára a fagylalt egy nagy szerelem. Egy olyan szerelem, amelyet dédelgetni, megérteni, védeni, gazdagítani, terjeszteni kell, szakadatlan kutatáson és tanuláson keresztül, valamint mentori küldetésén keresztül, amely lehetővé teszi számára, hogy felfedezze és kibontakoztassa a fiatal tehetségeket, szeretettel és büszkeséggel kísérve őket szakmai útjukon.

Ezek azok az okok, amelyek arra vezettek minket, hogy körülbelül húsz éve Martino mellett járjunk, elmesélve útját ebbe a nagyszerű fagylaltvilágba, és terjesztve azt a „Pasticceria Internazionale” és a „TuttoGelato” oldalain, mígnem egy kötetté alakítva, amely képes minden megszerzett tudást a megfelelő egyszerűséggel sűríteni, és ezáltal a műhelyben értékes eszközzé válni.

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Martino Liuzzi
Kiadó: Chiriotti Editori
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Fagylalt / Ice Cream / Gelato, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2024
Forgalmazás kezdete: 2025. szeptember 05.
ISBN: 9788896027653
Nyelv: Angol
Méretek: 17.5 x 24.6 x 2 cm
Súly: 1 kg
Oldalszám: 248
Ár: 21 990 Ft
(20 943 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető

Arzak + Arzak

Arzak + Arzak

Ez a könyv egy család és egy konyha történetéről szól. Juan Mari szerepéről, mint úttörő séf és éttermi szakember és inspiráció fiatal szakácsok generációi számára. Az úgynevezett új baszk konyha megszületésének 40. évfordulójára emlékezik, és arra a mozgalomra, aminek Juan Mari volt az éllovasa, és amiből a mai spanyol gasztroforradalom is kialakult. 


Eleven Madison Park

Eleven Madison Park

Eleven Madison Park, New York egyik legnépszerűbb „fine dining” étterme, mely begyűjtötte a New York Times 4 csillagát, és egyben a Michelin éttermi kalauz három csillagát is. A svájci születésű Daniel Humm chef-géniusz vezetése alatt magasságokba szökött az étterem népszerűsége, szakmai elfogadottsága és hitelessége az egész világon.


Eleven Madison Park

Eleven Madison Park

Eleven Madison Park, New York egyik legnépszerűbb „fine dining” étterme, mely begyűjtötte a New York Times 4 csillagát, és egyben a Michelin éttermi kalauz három csillagát is. A svájci születésű Daniel Humm chef-géniusz vezetése alatt magasságokba szökött az étterem népszerűsége, szakmai elfogadottsága és hitelessége az egész világon.


The Hog Island Book of Fish & Seafood

The Hog Island Book of Fish & Seafood

A James Beard-díjas séftől és szerzőtől, John Ashtől, a The Hog Island Book of Fish & Seafood átfogó merítést mutat be a kagylók, rákfélék és uszonyos halak főzésének világából. 


Szerzők: John Ash