Barion Pixel

The Noma Guide to Fermentation

Including koji, kombuchas, shoyus, misos, vinegars, garums, lacto-ferments, and black fruits and vegetables


« Vissza | Szerzők: Rene Redzepi, David Zilber
  2018. szeptember 22. 14:20

The Noma Guide to Fermentation

A Noma-ban – amit négy alkalommal kiáltottak ki a világ legjobb éttermének – minden ételben helyet kap az erjesztés valamilyen formája, legyen az egy élénkítő hatású ecet, mely ízű miso, egy csepp felvillanyozó garum vagy a fekete fokhagyma intenzív édessége. Az erjedés a Noma rendkívüli ízhatásainak egyik alapkővé. Most Rene Redzepi, a Noma séfje es társtulajdonosa és David Zilber, a séf aki az étterem neves fermentációs laboratóriumát vezeti, sosem látott technikákat mutat be amiket a Noma erjesztett alapanyagainak elkészítéséhez is használnak. 


És mindezt egy olyan könyvvel teszik, amit kifejezetten abból a célból írtak, hogy elvigyek a tudásukat és technikáikat az otthoni konyhákba. Több mint 750 színes képpel – aminek nagy része folyamatábra – és alaposan kipróbált és érthetően fogalmazott receptjeivel, a The Noma Guide to Fermentation jóval messzebb viszi olvasóit, mint egy egyszerű kimchi vagy sauer kraut és bevezet a koji, a kombucha, a shoyu, a miso, a lakto-fermentáció, az ecetek, garumok és fekete gyümölcsök, zöldségek világába. És talán még fontosabb – szemlélteti hogyan használjuk ezeket az úttörő alapanyagokat 100 eredeti recept során. Az erjesztés már most is az egyik legjelentősebb meghatározó gasztronómiai – és egészségügyi - irányzatként van számon tárva. A The Noma Guide to Fermentation-nek köszönhetően, az erjesztés új szintekre lép.

Photo: Evan Sung

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerzők: Rene Redzepi, David Zilber
Kiadó: Artisan
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books, Fermentálás / Fermentation
Kiadás éve: 2018
ISBN: 9781579657185
Nyelv: Angol
Méretek: 19.1 x 25.4 x 4.1 cm
Súly: 1.18 kg
Oldalszám: 456
Ár: 14 390 Ft
(13 705 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Project Fire

Project Fire

Ahol füst van, ott tűz is. És ahol tűz van, ott van Steven Raichlen. A Project Smoke, „Best Seller” könyvét, továbbá a Barbecue Bible-t már elhozta az új generáció számára - kitörő sikerét követve, jelent meg a Project Fire, a kortárs grillezés megragadó, teljes terjedelmében színes lexikona, a nyílt tűzőn sütés amerikai mestereitől.


Szerzők: Steven Raichlen

The Atlas of Bourbon and American Whiskey

The Atlas of Bourbon and American Whiskey

Tegyen egy utazást az amerikai whisky Eric Zandona szeszesital-specialistával. Eric Zandona – az American Distilling Institute szeszesital-szakértője – aki régiónként vezeti be az amerikai whisky egyedi ízeibe és történeteibe, Kentucky bourbon szívétől a New York-i Empire Rye forradalomig.


Szerzők: Eric Zandona

BAO

BAO

Az első szakácskönyv a rendkívül népszerű tajvani ihletésű, éttermi és kultikus márkától, a BAO-tól


The Italian Bakery

The Italian Bakery

Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.