Barion Pixel

Vietnam - The Cookbook

by Anaïs Ca Dao van Manen


« Vissza | Szerzők: Anaïs Ca Dao van Manen | Új
  2025. június 20. 16:27

Vietnam - The Cookbook

A vietnami konyha végső ünneplése – 445 hagyományos, otthoni recepttel az ország minden szegletéből


A vietnami konyha sokkal több, mint pho és bánh mì – ízek, technikák és szokások gazdag és sokszínű szövedéke. A Vietnam - The Cookbook című kötet mélyreható és átfogó betekintést nyújt ebbe a vibráló gasztronómiába, több mint 400 autentikus, otthon is elkészíthető recepttel – minden egyes étel hitelesen dokumentálva, alaposan tesztelve és világos, lépésről lépésre követhető útmutatóval bemutatva.

A receptek az elkészítés módja és a hagyományos fogyasztási formák szerint csoportosítva szerepelnek a könyvben: az előételektől, snackekig, salátáktól és szendvicsektől kezdve a grillezett ételeken, pirított fogásokon, wrap és tekercseken, egytálételeken, tésztákon, rizses ételeken, leveseken és desszerteken át egészen a savanyúságokig, szószokig és alap konyhai hozzávalókig. A fogások között megtalálhatók jól ismert kedvencek, mint például a nyári tekercs vagy a grillezett sertéshús vermicellivel, de kevésbé ismert különlegességek is, mint a csirkés–banánvirág saláta, a sós ragacsos rizs, mungóbab gombóc, a pirított apró kagyló rizsropogóssal, a kókuszos–pandan édességek, vagy a sült pálmacukros lépesméztorta.

Anaïs Ca Dao van Manen, a könyv szerzője, bejárta az egész országot – Hanoiváros nyüzsgő utcáitól egészen Hà Giang hegyvidéki tájaiig –, hogy helyi szakácsoktól tanuljon, különleges alapanyagokat fedezzen fel, és elsajátítsa a klasszikus technikákat. A Vietnam: The Cookbook minden egyes receptjét áthatja saját élményeinek hitelessége, a hagyományok iránti mély tisztelet és a vietnami konyha iránt érzett szeretete.

A könyvet gyönyörű, helyszínen készült fotók illusztrálják, így ez a gazdag és hiteles receptgyűjtemény világszerte meghívja az otthoni szakácsokat, hogy fedezzék fel a vietnami étkezési kultúrát.

Anaïs Ca Dao van Manen séf és gasztronómiai tanácsadó, aki pályafutása során bejárta a világot. Vietnámi–holland családba született Párizsban, élt és dolgozott Londonban, jelenleg pedig Vietnámban él. Pályáját konyhákban kezdte – többek között az Auberge de Chassignoles, a Café Bar Universal, a Trullo és a Bao London éttermekben. Az utóbbi években fejlesztéssel és tanácsadással foglalkozik, és saját éttermeket nyitott Vietnámban. Instagram-videóiban a vietnami konyha sokszínűségét mutatja be.

 

Rendelje elő / foglalja le saját példányát!

A folyamatosan változó szállítási díjak és devizaárfolyamok miatt a végső ár a könyv beérkezésének időpontjában kerül kikalkulálásra-véglegesítésre, az adott aktuális árfolyamok, díjak alapján!

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Anaïs Ca Dao van Manen
Kiadó: Phaidon Press Ltd.
Kategória: Chef, Szakácskönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nemzeti Konyhák Sorozat, Ázsiai / Asian, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books
Kiadás éve: 2025
Forgalmazás kezdete: 2025. október 29.
ISBN: 9781837290451
Nyelv: Angol
Oldalszám: 496
Ár: 18 990 Ft
(18 086 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető

Nature's Table

Nature's Table

Emmanuel Renaut séf, a 3 Michelin csillagos éttermének (www.floconsdesel.com) 50 receptjét osztja meg a nagyközönséggel. A szerző rendkívüli érdeklődést mutat az erdők, mezők, ásványi források kincsei iránt. Az egyediségéről, természet szeretetéről közismert francia konyhafőnök kitüntetett figyelemmel kíséri a környék termelőit, a friss és helyi alapanyagokat. Ezekből az alapanyagokból készítette azt az 50 összetett, az Ö rá jellemző, emblematikus ételt.


Szerzők: Emmanuel Renaut

Barbecue Sauces

Barbecue Sauces

Szóval mivel lett több a Sauces legújabb kiadványa? Sokkal, kezdve a merész, teljes egészében színes design-nal, ami a New York Times bestseller könyv, a Project Smoke stílusát követi. Az új előszó bemutat minden újdonságot a barbecue és a grill világának trendjei közül, többek között a cider-sprayket, szárazpácolást és a pastrami univerzumát. 


Szerzők: Steven Raichlen

Modernist Bread at Home

Modernist Bread at Home

Sokat lehet nyerni a saját kenyérsütéssel. Fizikailag és szellemileg is kielégítő, kiút a kreativitás és az innováció számára, és egyszerűen megnyugtató (komolyan, van valami megnyugtatóbb, mint a meleg házi pirítós vajjal?). 


Complete Asian Cookbook - New, updated edition

Complete Asian Cookbook - New, updated edition

Charmaine Solomon ikonikus The Complete Asian Cookbook című könyvének ez az új, frissített kiadása lenyűgöző, kortárs dizájnnal tiszteli a klasszikus témát.