Barion Pixel

FILES by Ramon Morató

Studies, techniques and applications through 15 projects


« Vissza | Szerzők: Ramon Morató
  2021. június 29. 15:09

FILES by Ramon Morató

A világ egyik legelismertebb cukrásza, szakembere 15 innovatív projektet állított össze, amelyekben a jelenlegi cukrászatot és a csokoládét a tudomány, az antropológia, a táplálkozás, a szociológia, a dizájn és a kézművesség prizmáján keresztül elemzi.


Ramon Morató, a katalán cukrász új és régóta várt második szakkönyve, az első a nagyra értékelt Chocolate - CH, amely először 2007-ben jelent meg.

Most az elmúlt 6 év kidolgozott legjobb projektjeit állította össze.

„Mint ő maga kijelenti: „ez nem monográfiai könyv, hanem több különböző projekt összessége. Mappákba osztályoztam, azokba a munkamappákba, amelyeket minden alkalommal használok, amikor új projektet indítok, és amelyeket bezárok, amikor befejezem, hogy tovább álmodjak és elképzeljem a következőt.”

Valójában a könyv olyan mintha maga is egy mappa lenne, 15 nagyon különböző projektet, fájlt tartalmaz, amelyek a mai cukrászat számos tudományágával foglalkoznak:

 • Pure 5: az öt alapvető íz bonbon formátumban;
 • A növények inváziója: a zöldségek világa a cukrászatban;
 • Trendek: az új társadalmi trendek hogyan fejeződnek ki kreatív receptek révén;
 • Csokoládé x Bor: François Chartier sommelier ízlelés matematikája a csokoládéra vonatkoztatva, 1 + 1 = 3;
 • Haiti: hogyan lehet termékcsaládot létrehozni egy új csokoládé körül;
 • Ganache, ennek az ikonikus édességnek a tudományos alapú vizsgálata, vegán, one-shot, vízalapú, hosszú élettartamú változatok és a forradalmi praliné ganache;
 • Diófélék: hogyan lehetne jobban integrálni a dióféléket a cukrászatban.
 • Keresse meg a stílusát, egy mélyreható multidiszciplináris tanulmány az úgynevezett egészséges cukrászatról;
 • Cukrászat és antropológia, hogy a fogyasztói szokások és fogalmak, például a „lassú”, a személyre szabás vagy a táplálkozás, mely érinteni és befolyásolni fogja a cukrász munkáját;
 • Cotton Cake gyűjtemény, vagy a sajátos japán sütemény teljes vizsgálata;
 • WholeFruit, és így tovább, a fent említett 15 projektig.

Morató különböző együttműködőkre támaszkodik, a projektjeinek befejezéséhez szükséges információk és ismeretek megszerzéséhez. Ezek többek között a tudomány, a táplálkozás, az antropológia, a sommelier vagy a design szakterületei.

A témák összeállítását illetően a szerző egyértelmű:

„Szeretnék őszinte lenni, és azt kell mondanom, hogy nem szerettem volna recepteket újrázni, az összes projektet kimerítően áttekintettem és frissítettem, és új, teljesen publikálatlan recepteket adtam hozzá az elmúlt hónapokban kidolgozott munka eredményeként.”

Röviden: a FILES sokkal több, mint egy közönséges könyv, mesterien összefoglalja a különféle tanulmányokat, az egyedi receptek fejlesztését, a mai és a holnapi gondolatokat, az összehasonlításokat, az érdekes és innovatív technikákat és az új alkalmazásokat. Összesen csaknem száz alkotás, amelyek között az olvasó talál tányérdesszerteket, bonbonokat, csokoládé táblákat, macaronokat, tortákat, Cotton sajttortákat, choux-t, tarte-kat, mono desszerteket tartletteket, snackeket és fagylaltokat.

Photo: Vilbo


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Ramon Morató
Kiadó: Vilbo Editores
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Aktualitások / Hírek, Nyelv - Angol / English Books, Csokoládé / Chocolate
Kiadás éve: 2021
Forgalmazás kezdete: 2021. július 07.
ISBN: 9788412131451
Nyelv: Angol-Spanyol
Súly: 3 kg
Oldalszám: 530
Ár: 38 990 Ft
(37 133 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

My home land and sea. Estonia

My home land and sea. Estonia

Peeter Pihel személyes szakácskönyve Észtországból, mely régiós tapasztalatokkal, eseményekkel történetekkel egészít ki. Történetek a gazdag és egyedi ízekkel rendelkező észt ételekről, egyszóval egy könyv az észt konyhárol, gondolkodásmódról, a földdel és természettel való szoros kapcsolatról.


Szerzők: Peeter Pihel

Vegetarisch

Vegetarisch

A vegán és a vegetáriánus konyhát még ma is a gasztronómiában elhanyagoltan kezelik. A vegetáriánus konyha szegmensét izgalmassá tenni, sokrétű szabályt, ízlést kielégíteni egy szélsőséges kihívás minden szakember számára. Különösen akkor, ha nagymértékben megkísérlik a tejszínt és a vajat nélkülözni, annak érdekében, hogy a fő elemként használt alapanyagok jellegzetes, saját aromáik-ízük érvényesüljenek. 


Nostalgic Delights

Nostalgic Delights

A Nostalgic Delights lapjain a díjnyertes cukrász és csokoládékészítő, William Curley gyermekkorának hangulatait és elmúlt idők emlékeit szándékozik újjáteremteni, klasszikus recepteket modernizálva saját, egyedi alkotásaival.


Szerzők: William Curley

FOUR in ONE

FOUR in ONE

Négy az egyben. Négy tehetséges cukrászt ismerhetünk meg egy szintén négy témakörre osztott könyvön keresztül: torta, csokoládé, desszert (tányérdesszertként is funcionáló), és művészi kreációk. A Barcelonai Chocolate Academy két évtizedre visszatekintő ízletes története is terítékre kerül, amit a csokoládét tárgyaló fejezet részeként, első kézből az intézmény alapítóitól hallhatunk.