Barion Pixel

FILES by Ramon Morató

Studies, techniques and applications through 15 projects


« Vissza | Szerzők: Ramon Morató
  2021. június 29. 15:09

FILES by Ramon Morató

A világ egyik legelismertebb cukrásza, szakembere 15 innovatív projektet állított össze, amelyekben a jelenlegi cukrászatot és a csokoládét a tudomány, az antropológia, a táplálkozás, a szociológia, a dizájn és a kézművesség prizmáján keresztül elemzi.


Ramon Morató, a katalán cukrász új és régóta várt második szakkönyve, az első a nagyra értékelt Chocolate - CH, amely először 2007-ben jelent meg.

Most az elmúlt 6 év kidolgozott legjobb projektjeit állította össze.

„Mint ő maga kijelenti: „ez nem monográfiai könyv, hanem több különböző projekt összessége. Mappákba osztályoztam, azokba a munkamappákba, amelyeket minden alkalommal használok, amikor új projektet indítok, és amelyeket bezárok, amikor befejezem, hogy tovább álmodjak és elképzeljem a következőt.”

Valójában a könyv olyan mintha maga is egy mappa lenne, 15 nagyon különböző projektet, fájlt tartalmaz, amelyek a mai cukrászat számos tudományágával foglalkoznak:

  • Pure 5: az öt alapvető íz bonbon formátumban;
  • A növények inváziója: a zöldségek világa a cukrászatban;
  • Trendek: az új társadalmi trendek hogyan fejeződnek ki kreatív receptek révén;
  • Csokoládé x Bor: François Chartier sommelier ízlelés matematikája a csokoládéra vonatkoztatva, 1 + 1 = 3;
  • Haiti: hogyan lehet termékcsaládot létrehozni egy új csokoládé körül;
  • Ganache, ennek az ikonikus édességnek a tudományos alapú vizsgálata, vegán, one-shot, vízalapú, hosszú élettartamú változatok és a forradalmi praliné ganache;
  • Diófélék: hogyan lehetne jobban integrálni a dióféléket a cukrászatban.
  • Keresse meg a stílusát, egy mélyreható multidiszciplináris tanulmány az úgynevezett egészséges cukrászatról;
  • Cukrászat és antropológia, hogy a fogyasztói szokások és fogalmak, például a „lassú”, a személyre szabás vagy a táplálkozás, mely érinteni és befolyásolni fogja a cukrász munkáját;
  • Cotton Cake gyűjtemény, vagy a sajátos japán sütemény teljes vizsgálata;
  • WholeFruit, és így tovább, a fent említett 15 projektig.

Morató különböző együttműködőkre támaszkodik, a projektjeinek befejezéséhez szükséges információk és ismeretek megszerzéséhez. Ezek többek között a tudomány, a táplálkozás, az antropológia, a sommelier vagy a design szakterületei.

A témák összeállítását illetően a szerző egyértelmű:

„Szeretnék őszinte lenni, és azt kell mondanom, hogy nem szerettem volna recepteket újrázni, az összes projektet kimerítően áttekintettem és frissítettem, és új, teljesen publikálatlan recepteket adtam hozzá az elmúlt hónapokban kidolgozott munka eredményeként.”

Röviden: a FILES sokkal több, mint egy közönséges könyv, mesterien összefoglalja a különféle tanulmányokat, az egyedi receptek fejlesztését, a mai és a holnapi gondolatokat, az összehasonlításokat, az érdekes és innovatív technikákat és az új alkalmazásokat. Összesen csaknem száz alkotás, amelyek között az olvasó talál tányérdesszerteket, bonbonokat, csokoládé táblákat, macaronokat, tortákat, Cotton sajttortákat, choux-t, tarte-kat, mono desszerteket tartletteket, snackeket és fagylaltokat.

Photo: Vilbo


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Ramon Morató
Kiadó: Vilbo Editores
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Aktualitások / Hírek, Nyelv - Angol / English Books, Csokoládé / Chocolate
Kiadás éve: 2021
Forgalmazás kezdete: 2021. július 07.
ISBN: 9788412131451
Nyelv: Angol-Spanyol
Méretek: 24 x 32.5 x 5 cm
Súly: 3 kg
Oldalszám: 530
Ár: 42 890 Ft
(40 848 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

MÁS, Artisan toppings and marble decoration for the ice cream

MÁS, Artisan toppings and marble decoration for the ice cream

Mario Masiá fagylaltkészítő mester debütáló könyve. A Más egy olyan kiadvány, ami újra alkotni szándékozik a fagylaltok feltéteit egy kisüzemi, kreatív szemszögből. A feltét, mint a jégkrém vitathatatlan szövetségese, nem csak kelendővé teszi a terméket, hanem egy összetettebb és vonzóbb ízélményt is kínál. A könyv tökéletes fagypont alatti ízpárosítások körülbelül 100 receptjét mutatja be, egészen különféle feltétekkel, fagylaltok és kézműves sorbet-k széles skálájával. 


Szerzők: Mario Masiá

Eleven Madison Park

Eleven Madison Park

Eleven Madison Park, New York egyik legnépszerűbb „fine dining” étterme, mely begyűjtötte a New York Times 4 csillagát, és egyben a Michelin éttermi kalauz három csillagát is. A svájci születésű Daniel Humm chef-géniusz vezetése alatt magasságokba szökött az étterem népszerűsége, szakmai elfogadottsága és hitelessége az egész világon.


Modernist Bread at Home

Modernist Bread at Home

Sokat lehet nyerni a saját kenyérsütéssel. Fizikailag és szellemileg is kielégítő, kiút a kreativitás és az innováció számára, és egyszerűen megnyugtató (komolyan, van valami megnyugtatóbb, mint a meleg házi pirítós vajjal?). 


Aponiente - Ángel León

Aponiente - Ángel León

A világ egyik legexkluzívabb éttermének remekműve, 6 kötetbe gyűjtve, tele tapasztalattal, küzdelemmel, erőfeszítéssel és kiválósággal. Több mint 1000 oldal, lefedi az Aponiente univerzumot, Ángel León testének és lelkének kiterjesztését.


Szerzők: Ángel León