Barion Pixel

French Pastry at The Ritz Paris

François Perret


« Vissza | Szerzők: François Perret
  2019. október 22. 14:52

French Pastry at The Ritz Paris

A Ritz és a cukrászat: két dolog, ami nagyon jól összeillik, két univerzum, ami ellenállhatatlanul is egy madeleine emlékét eleveníti fel, Szép Heléna körtéjének énekét. 


5 fejezetbe szedett 60 receptjével, François Perret, a modern édességek világának egyik legtehetségesebb és legkreatívabb cukrásza, egy órákon és termeken át tartó ínyenc sétára invitál, amik a Place Vendôme-on álló mitikus hotel ritmusát követi. Ezer és egy édesség az óra minden percében a nap első édességeitől a l’Espadon grandiózus esti desszertjeiig, a Proust-szalon teájához felszolgált süteményeken át - merüljünk el egy nagylelkű cukrász szaktudásában és titkaiban.
Perret költőien elevenít fel emlékeket, érzelmeket és meséli el alkotásainak születését.
Elviteles torták, édes piték, barquette-ek a gyerekkor ízeivel, desszertek a kertből, mézes madeleine, érzéki meringue – felébreszti a bennünk szunnyadó cukrászt, az ínyencség iránti vágyat. Csillagos desszertjei, egyetlen alapanyagra fókuszáló hármas alkotásai– a málna, a méz, a Jamaya csokoládé, a birsalma – a cukrászat legmagasabb szintjére készít fel minket, bevezető útra az ízek és a színek országába. Végül, utolsó jutalomként François Perret lerántja a leplet kedvenc, ikonikussá vált tortájáról.

 

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: François Perret
Kiadó: Abrams Books
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2020
ISBN: 9781419744303
Nyelv: Angol
Méretek: 22 x 28 x 2.5 cm
Súly: 1.32 kg
Oldalszám: 200
Ár: 10 990 Ft
(10 467 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető, beszerzés alatt

The Art & Craft of Coffee Cocktails

The Art & Craft of Coffee Cocktails

Merüljön el az élet nyújtotta két legnagyobb élvezetben – a kávé és az alkohol világában – ezzel a tökéletes kávékoktélok keverésével foglalkozó összefogó kalauzzal. A világklasszis bartender Jason Clark a bárpult mögül oktat, megihlet, lelkesít a kávéalapú koktélok mesterkurzusán.


Szerzők: Jason Clark

HOW TO MAKE My own RECIPE - PATISSERIE SERIES 2

HOW TO MAKE My own RECIPE - PATISSERIE SERIES 2

Ezt a könyvet úgy tervezték, hogy más legyen, mint egy tipikus desszertes receptkönyv. Ez nem rögzített receptek gyűjteménye, hanem egy szakmai útmutató, amellyel elkészítheti saját desszert alkotásait, választékát.


Szerzők: Eric Kim

Sweet Devotion

Sweet Devotion

Daniel Álvarez cukrászséf bemutatja a Sweet Devotion-t, kézműves péksütemények kortárs megközelítésben. Grandiózus értekezés a leveles-és brióstésztákról, alapos, a minőség felé való elhivatottság tekintetében naprakész mű, amely kifejezetten szakembereknek ajánlott. 


Szerzők: Daniel Álvarez

Mangal II - Stories and Recipes

Mangal II - Stories and Recipes

A debütáló szakácskönyv a mérföldkőnek számító kelet-londoni étteremről, amely kortárs török receptek gyűjteményét mutatja be.