French Pastry at The Ritz Paris
François Perret
A Ritz és a cukrászat: két dolog, ami nagyon jól összeillik, két univerzum, ami ellenállhatatlanul is egy madeleine emlékét eleveníti fel, Szép Heléna körtéjének énekét.
5 fejezetbe szedett 60 receptjével, François Perret, a modern édességek világának egyik legtehetségesebb és legkreatívabb cukrásza, egy órákon és termeken át tartó ínyenc sétára invitál, amik a Place Vendôme-on álló mitikus hotel ritmusát követi. Ezer és egy édesség az óra minden percében a nap első édességeitől a l’Espadon grandiózus esti desszertjeiig, a Proust-szalon teájához felszolgált süteményeken át - merüljünk el egy nagylelkű cukrász szaktudásában és titkaiban.
Perret költőien elevenít fel emlékeket, érzelmeket és meséli el alkotásainak születését.
Elviteles torták, édes piték, barquette-ek a gyerekkor ízeivel, desszertek a kertből, mézes madeleine, érzéki meringue – felébreszti a bennünk szunnyadó cukrászt, az ínyencség iránti vágyat. Csillagos desszertjei, egyetlen alapanyagra fókuszáló hármas alkotásai– a málna, a méz, a Jamaya csokoládé, a birsalma – a cukrászat legmagasabb szintjére készít fel minket, bevezető útra az ízek és a színek országába. Végül, utolsó jutalomként François Perret lerántja a leplet kedvenc, ikonikussá vált tortájáról.
Termékinformációk
Szerző: | François Perret |
Kiadó: | Abrams Books |
Kategória: | Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2020 |
ISBN: | 9781419744303 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 22 x 28 x 2.5 cm |
Súly: | 1.32 kg |
Oldalszám: | 200 |
Ár: |
10 990 Ft (10 467 + ÁFA) |
Státusz: | Előrendelhető, beszerzés alatt |
Keresés
Cuba
Íme, a legújabb kötet a Phaidon nemzetközi konyhákat bemutató bestseller-sorozatából: a Cuba: The Cookbook a Mexico: The Cookbook-kal és a Peru: The Cookbook-kal karöltve fedezi fel Latin-amerika nagy kulináris hagyományait.
Radix
Sablés, éclairs, puff pastries, sponge cakes, travel cakes, financiers, panettones, cakes, millefeuilles, sheet cakes, tartelettes, souflés, strips and baked tarts, cheesecake, Russian cake, entremets…
Radix
Sablés, éclairs, puff pastries, sponge cakes, travel cakes, financiers, panettones, cakes, millefeuilles, sheet cakes, tartelettes, souflés, strips and baked tarts, cheesecake, Russian cake, entremets…
A New Way to Bake
Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.