French Pastry at The Ritz Paris
François Perret

A Ritz és a cukrászat: két dolog, ami nagyon jól összeillik, két univerzum, ami ellenállhatatlanul is egy madeleine emlékét eleveníti fel, Szép Heléna körtéjének énekét.
5 fejezetbe szedett 60 receptjével, François Perret, a modern édességek világának egyik legtehetségesebb és legkreatívabb cukrásza, egy órákon és termeken át tartó ínyenc sétára invitál, amik a Place Vendôme-on álló mitikus hotel ritmusát követi. Ezer és egy édesség az óra minden percében a nap első édességeitől a l’Espadon grandiózus esti desszertjeiig, a Proust-szalon teájához felszolgált süteményeken át - merüljünk el egy nagylelkű cukrász szaktudásában és titkaiban.
Perret költőien elevenít fel emlékeket, érzelmeket és meséli el alkotásainak születését.
Elviteles torták, édes piték, barquette-ek a gyerekkor ízeivel, desszertek a kertből, mézes madeleine, érzéki meringue – felébreszti a bennünk szunnyadó cukrászt, az ínyencség iránti vágyat. Csillagos desszertjei, egyetlen alapanyagra fókuszáló hármas alkotásai– a málna, a méz, a Jamaya csokoládé, a birsalma – a cukrászat legmagasabb szintjére készít fel minket, bevezető útra az ízek és a színek országába. Végül, utolsó jutalomként François Perret lerántja a leplet kedvenc, ikonikussá vált tortájáról.
Termékinformációk
Szerző: | François Perret |
Kiadó: | Abrams Books |
Kategória: | Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books |
Kiadás éve: | 2020 |
ISBN: | 9781419744303 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 22 x 28 x 2.5 cm |
Súly: | 1.32 kg |
Oldalszám: | 200 |
Ár: |
10 990 Ft (10 467 + ÁFA) |
Státusz: | Előrendelhető, beszerzés alatt |
Keresés
Faviken - 4015 Days, Beginning to End

Szellemes, őszinte és éleslátó: óda, Magnus Nilsson séf rendkívüli étterméből, és izgalmas kommentár a gasztronómiai kultúráról.
Ekstedt

„Egyenlő rész nyírfával és szenvedéllyel tápláljuk a tüzet. Minden hozzávalót nyílt tűzön készítünk el. A faszén és a füst a legerősebb eszközeink. Nincs elektromos grill, gáztűzhely – csak természetes hő, korom, hamu, füst és tűz. A főzés ősi módja iránt érzett tiszteletből választottuk ezeket a módszereket. Az Ekstedt-ben a lángok a kifogástalanok.”
A New Way to Bake

Philip Khoury mélyen beleásta magát a cukrászatba, hogy „tisztább” desszerteket készítsen, amelyek finomabb ízeket és textúrákat mutatnak be. A New Way to Bake című könyvében Philip átalakítja a sütés hagyományos építőköveit, kizárólag természetes, növényi alapú összetevőket használva.
HOW TO MAKE My own RECIPE - PATISSERIE SERIES 2

Ezt a könyvet úgy tervezték, hogy más legyen, mint egy tipikus desszertes receptkönyv. Ez nem rögzített receptek gyűjteménye, hanem egy szakmai útmutató, amellyel elkészítheti saját desszert alkotásait, választékát.