Barion Pixel

Fruit - The Art of Pastry by Cédric Grolet


« Vissza | Szerzők: Cédric Grolet
  2017. november 30. 18:47

Fruit - The Art of Pastry by Cédric Grolet

Cédric Grolet desszertjei felejthetetlen élményeket okoznak. Valódi alkotások, amiken továbbítja csúcsminőségű cukrászatát. Alkotásaiban a gyümölcsök esszenciája és valódi ereje tárul elénk. Élvezettel és ámulattal fedezhetjük fel Cédric Grolet alkotói folyamatát a séf vázlataitól egy műtárgyként lefotózott desszertig.


Művészeti alkotóútjának első lépése egy papírlapon kezdődik, ahol megfogalmazza ötleteit, amiket majd a szobrászat határait súroló gonddal dolgozz ki- egy éppen leszedett gyümölcs tökéletes mása, apró tarte-ok és torták formájában.100 recepten keresztül hangsúlyozza ki a gyümölcsök 7 nagy családjának végtelen gazdagságát.
Citrusok: Értékeljük frissességüket és savasságukat, amik a szép napokra emlékeztetnek.  Cédric Grolet felemeli őket baba, tartelette-ek, éclair formájában és gyümölcsként újra alkotva őket. Mámorítóak a citromos baba, a bergamottos madeleine, és jázminos-narancsos éclair.

Csonthéjas gyümölcsök: Felesleges magvat keresni Cédric Grolet sárga-és őszibarackos tartelette-jeiben, nincs benne. A gyümölcsökkel való hasonlóság ámulatba ejtő és bizonyos, hogy a rozmaringos-sárgabarackos tarte vagy a mandulatejes őszibarack egyhangú tetszésnek fognak örvendeni.

Puha magvas gyümölcsök: Alma, birsalma, körte, dinnye, minden évszaknak megvan a maga gyümölcse. Különösen dekoratív, meglepő ízvilágú alkotásaival, Cédric Grolet lélegzetelállító realizmusával játszik, érzékeinkkel az almás-ánizsos tartelette vagy az Ökörszív paradicsom képében.

Exotikus gyümölcsök: Tökéletesen kiegyensúlyozott, időtlen cukrászsütemények, eszményi ízesítéssel, e határon túli ízek felfedezésére invitál: avokádós-kókuszos éclair, banános, verbénás, citromnádas tarte soufflée (pitefelfújt), vagy litchis Saint-Honoré egy mennyei ízutazással kecsegtetnek.

Bogyós gyümölcsök: Elhagyhatatlanok a hagyományos cukrászsüteményekben, a piros és fekete bogyós gyümölcsök a figyelem középpontjába kerülnek. Vörösáfonya-millefeuille, málnás leveles-briós és ribizlis francia pirítós: alkotások olyan ízekkel, amik nyomot hagynak a legkíváncsibbakban is.

Vad gyümölcsök: Ez a fiatal séf úgy különbözteti meg magát, hogy túl gyakran elfeledett gyümölcsökkel is dolgozik: fügés keksz, rebarbarás gömb vagy mazsolás-vaníliás kenyér, robbanó és addiktív ízek.

Magvak: Ebben a fejezetben ínyencség a komfortérzettel találkozik, olyan ízeken át, mint a földimogyorós karamelles keksz, a Mont-Blanc és természetesen a híres Noisette, a séf címerének számító desszertje. Egy nagyon várt első könyv, a jó és a szép szerelmeseinek kezébe ajánlva.

Photo: Ducasse Edition

 

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Cédric Grolet
Kiadó: Ducasse Editions
Kategória: Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Nyelv - Angol / English Books
Kiadás éve: 2018
ISBN: 9782841239887
Nyelv: Angol
Méretek: 22.8 x 29.2 x 3 cm
Súly: 1.93 kg
Oldalszám: 320
Ár: 18 290 Ft
(17 419 + ÁFA)
Státusz: Raktáron

Eataly: Contemporary Italian Cooking

Eataly: Contemporary Italian Cooking

A legjobb modern olasz receptek a világ legnagyobb és legtekintélyesebb olasz vásárcsarnokából. Olaszország legnagyobb ételipari márkájának számító Eataly-val együttműködésben készült, szemet gyönyörködtető szakácskönyv, amely 300 mérföldkőnek számító receptet tartalmaz, amik kihangsúlyozzák napjaink olasz házias konyhájának legjavát. 


Szerzők: Eataly

Oren

Oren

Oren-ben az Oded Oren egyszerű, szezonális receptekkel ünnepli Tel Avivot, amelyek minden összetevő előtt tisztelegnek.


Szerzők: Oded Oren

Pierre Hermé’s Vegan Pastry

Pierre Hermé’s Vegan Pastry

Alkotásai révén, vágyai és könyvei során Pierre Hermé szeret ott lenni, ahol a legkevésbé számítasz rá. És ez a helyzet ma ezzel az új, növényi alapú cukrászatnak szentelt könyvvel.


HOW TO MAKE My own RECIPE - PATISSERIE SERIES 2

HOW TO MAKE My own RECIPE - PATISSERIE SERIES 2

Ezt a könyvet úgy tervezték, hogy más legyen, mint egy tipikus desszertes receptkönyv. Ez nem rögzített receptek gyűjteménye, hanem egy szakmai útmutató, amellyel elkészítheti saját desszert alkotásait, választékát.


Szerzők: Eric Kim