Manu
Recipes and Stories from My Brazil
Latin-Amerika legjobb női séfjének (2022) és az ő névadó Curitibai éttermének története, inspirációja és receptjei.
„Manu Buffara… a híd az erős, tudatos és átgondolt szakácsok következő generációjához.” – Dominique Crenn
„Manu Buffara csodálatos… anya, harcos, szakács, séf, környezetvédő és szupernő.” – Alex Atala
Ebben a várva várt könyvben Manoella Buffara díjnyertes séf (más néven Manu) felkéri az olvasókat, hogy fedezzék fel, hogyan vált szülőföldje, Brazília iránti szeretete a legnagyobb motivációvá.
Manu, 60 soha nem publikált recepten és négy hangulatos „menü” gyűjteményen, üdvözlőitalokon és petit-four-on keresztül egy kulináris karrier történetét meséli el, amely a bennszülött alapanyagok és a kiszolgáltatott közösségek iránti elkötelezettségen alapul.
Dominique Crenn, a Manu mentora és Alex Atala további betekintést enged ennek az inspiráló séfnek a munkájába. A könyv külön megrendelésre készült fényképei több mint egy éven keresztül készültek – az ételekről, a Buffara kulináris vízióját meghatározó szárazföldről és tengerről, valamint az őt inspiráló közösségekről és összetevőkről.
A debütáló szakácskönyve, a séf személyes utazásának, valamint közösségének, életének és földjének történetének visszatükröződését mutatja be, felölelve a világ egyik legkreatívabb és világszerte elismert szakácsának ambícióit és értékeit.
A szerzőről:
Manoella (Manu) Buffara székhelye Curitiba, Brazília. Manu éttermének megnyitása óta folyamatosan bekerült Latin America’s 50 Best Restaurants Awards listájára, 2018-ban pedig megkapta a rangos „One to Watch” elismerést a World’s 50 Best Awards díjátadón. Konferenciákon és jótékonysági eseményeken vesz részt szerte a világon, beleértve a rangos Basque Culinary World Prize-t. 2022-ben elnyerte a Latin America’s Best Female Chef at the World’s 50 Best awards díjat (Latin Amerika legjobb női szakácsa címet). 2023-ban a Buffara megnyitja az Ella éttermét New Yorkban.
Termékinformációk
Szerző: | Manoella Buffara |
Kiadó: | Phaidon Press Ltd. |
Kategória: | Chef, Szakácskönyv, Étterem, Konyhatechnológia, Alapanyag, Dedikált Könyvek, Nyelv - Angol / English Books, Új könyvek / New Books |
Kiadás éve: | 2023 |
Forgalmazás kezdete: | 2023. április 27. |
ISBN: | 9781838666293 |
Nyelv: | Angol |
Méretek: | 21.3 x 27.9 x 2.6 cm |
Súly: | 1.1 kg |
Oldalszám: | 240 |
Ár: |
15 990 Ft (15 229 + ÁFA) |
Státusz: | Előrendelhető, beszerzés alatt |
Keresés
South
A déli étel az egyik legkedveltebb és legfinomabb konyha Amerikában. És ki adná jobban nekünk a déli konyha kulcselemeit, mint Sean Brock, a díjnyertes séf.
Curry
India, Pakisztán, Srí Lanka, Thaiföld, a Karib-tenger - és bárhonnan, ahol a currynek hagyománya van - top séfek és szakácsok megosztják velünk receptjeiket.
Paco Torreblanca
Paco Torreblanca cukrászata, hála e nagy mester összetéveszthetetlen stílusának, időtlen viszonyítási ponttá vált a szakma nemzetközi berkein belül. Remekmű könyve is ennek bizonyítéka - eredetileg 2003-ban jelent meg, most a harmadik kiadást mutatjuk be. Nemzetközi sikere és az iránta mutatott folyamatos kereslet vezetett minket a mű újrakiadásához (Vilbo).
The Italian Bakery
Süss, mint egy olasz, ezzel a legújabb Silver Spoon kulináris inspirációval és konyhai kísérővel.