Barion Pixel

So Good Recipes 4

The most complete modern pastry recipe book.


« Vissza | Szerzők: Several Authors
  2025. április 24. 15:46

So Good Recipes 4

Fedezze fel a So Good #4-et – 384 oldalon, több mint 1700 válogatott recepttel, 158 legjobb cukrásztól világszerte. Nélkülözhetetlen, professzionális és megbízható forrás a modern cukrászati inspirációhoz és precizitáshoz.


100%-ban professzionális, 100%-ban megbízható

Ahogy az már szokás, a So Good.. magazin minden nyolcadik számából összeállítást adunk ki az adott kiadásokban megjelent összes receptből, téma szerint csoportosítva (mousse-ok mousse-okkal, zselék zselékkel és piskóták piskótával, stb.). Három sikeres kiadás után a So Good.. Recipes #4 - tartalmazza a So Good Nr. 25–32. számok összes receptjét. Bár a kiadványban bemutatott lenyűgöző adatok kiemelik a magazin jelentős értékét, a So Good.. Recipes sokkal több, mint egy egyszerű receptkönyv.

384 oldalas terjedelme és közel 1700 receptje, összesen 158 szerzőtől a világ minden tájáról, kiemeli mennyiségi értékét.

Sőt, ez az egyedülálló receptkönyv kiválóan alkalmas a modern cukrászattal kapcsolatos minőségi szempontok felmérésére. Ahogy a So Good magazinban is, a résztvevő cukrászok a szabad választásuk alapján bármit bemutathatnak, amit megfelelőnek tartanak, így következtetéseket vonhatunk le a szakemberek preferenciáiról a különböző típusú feldolgozásokkal kapcsolatban (péksütemények, pultos sütemények, csokoládé, tányérdesszertek, snackek...), valamint kedvenc ízeikről (különféle gyümölcsök, diófélék, csokoládék, fűszernövények és fűszerek...).

És nem akármelyik séf ízléséről beszélünk, hanem a világ legjobbjairól. Ez a minőségi jelentősége ennek a rendkívül szokatlan receptkönyvnek.

Például, ha a gyümölcsökről beszélünk, a királynőjük a málna, amelyet ebben a receptkönyvben akár 66 alkalommal is felhasználnak, ezt követi az eper 47 recepttel, az alma (35), a mangó (33) és a maracuja (27). A citrusféléket félretesszük, mivel – a levük mellett – héjukat és ízüket adják számtalan receptben, például tésztákban, krémekben, habokban vagy zselékben. Ezen gyümölcsök közül a citrom dominál 177 előfordulással, ezt követi a yuzu (98) és a narancs (78). A diófélék terén a mandula a leggyakrabban használt, akár 191 előfordulással, a mogyoró következik (111), a pisztácia pedig a harmadik helyen áll (42), megelőzve a földimogyorót (32). Ami a csokoládét illeti, a leggyakrabban használt a fehér csokoládé, amely akár 203 receptben is megtalálható, ezt követi az étcsokoládé (176) és a tejcsokoládé (102).

És azt is megerősítjük, hogy a sült tészták dominálnak más típusú süteményekkel, például a friss - látvány - pultos árukkal vagy a csokoládékkal szemben. A Viennoiserie minden változatában, sütemények, panettonék és kekszek egyértelműen megnyerik a csatát a mousse-ok és krémek felett.

Ahogy néhány évvel ezelőtt bejelentettük, a sütő győzött a fagyasztó felett. De a kíváncsiságokon, ízeken és preferenciákon túl egy ilyen receptkönyv fő célja, hogy a cukrászati és desszertszakemberek megtalálják, amit keresnek.

És nem is akármit, hanem azt, amire szükségük van, gyorsan és egyszerűen. Mivel a receptek családok, részek és alfejezetek szerint vannak rendszerezve, az olvasó, aki valami olyan különlegesre vágyik, mint az étcsokoládé mousse, nemcsak egyetlen példát talál, hanem akár 17 különböző recepthez is hozzáférhet, akárhány szerzőtől.

Így összehasonlíthatják őket, és kiválaszthatják a nekik legjobban tetszőt. Ugyanez vonatkozik a 23  pâte à choux receptre, a 15 tojásmentes gyümölcskrémre, a 34 habcsókra vagy a 11 málnás zselére is, hogy csak néhány példát említsünk. Valóban, rengeteg recept létezik. Ez tény. Az internet megsokszorozta az információk mennyiségét, és ma már szinte bármit könnyű megtalálni néhány másodperc alatt. De pontosan a rendelkezésre álló információk túlzott mennyiségében rejlik az egyik fő hátrány – a megbízhatóság hiánya.

A So Good…Recipes elérhetővé teszi az ágazat számára azokat a recepteket, amelyeket a legjobb szakácsok használnak a mindennapi munkájuk során, 100%-ban professzionálisan és 100%-ban megbízhatóan.

A kiadványban szereplő receptkategóriák:

- Sponge cakes and bakes
- Sablés, crumbles ad other crispy dough
- Mousses
- Creams, crémeux, egg-free creams
- Ganaches and other bonbon fillings
- Pralinés, gianduja and other
- Ice creams and sorbets
- Gels, gelées, pâtes de fruit
- Glazes and sprays
- Sauces, syrups, soups, jams
- Caramels, tuiles, croustillants
- Drinks, foams, sands

 


Kosár

A rendeléshez jelentkezzen be.

Termékinformációk

Szerző: Several Authors
Kiadó: Vilbo Editores
Kategória: Chef, Cukrász Chef, Cukrászkönyv, Konyhatechnológia, Alapanyag, Pék-Kovász-Kenyér/Baker-Sourdough-Bread, Fagylalt / Ice Cream / Gelato, Tányérdesszert / Plated Dessert, Nyelv - Angol / English Books, Ízpárosítás / Flavor Pairing, So Good Magazin
Kiadás éve: 2025
Forgalmazás kezdete: 2025. április 30.
ISBN: 2013-2034
Nyelv: Angol
Méretek: 21 x 22 x 2 cm
Súly: 1.1 kg
Oldalszám: 332
Ár: 16 990 Ft
(16 181 + ÁFA)
Státusz: Előrendelhető, beszerzés alatt

Sous-Vide Cuisine

Sous-Vide Cuisine

A Sous-Vide Cuisine egy első osztályú, gyakorlati kézikönyv hivatásos szakácsok részére. Joan Roca és Salvador Brugués újraszerkesztett, aktualizált könyve a technológiai aspektusokat nem csak illusztrálja, hanem elmagyarázza hogyan lehetséges kreatív recepteket készíteni a sous-vide technológia használatával, segítségével.


Rum - The complete guide

Rum - The complete guide

300 különböző típusú rum, melyeket innovatív ízminta alapján kategorizáltak. A rum ízeinek és színeinek sokfélesége ugyanolyan gazdag, mint az alkoholtartalmú italok körüli történelem és kultúra.


Éphémère – Les desserts à l'assiette de Yann Couvreur

Éphémère – Les desserts à l'assiette de Yann Couvreur

Yann Couvreur, a francia cukrászat fiatal csodagyerekének második opusza, akinek első, 2017-ben megjelent könyve is nagy sikert aratott.


Szerzők: Yann Couvreur